Feyenoord O21 pakt drie belangrijke punten in strijd om kampioenschap

Feyenoord O21 pakt drie belangrijke punten in strijd om kampioenschap

Feyenoord Onder 21 heeft wederom een goede pot voetbal gespeeld. De Rotterdammers zitten in de enorm spannende strijd om promotie en daarbij is elk punt van groot belang. Zaterdagmiddag werd er op een zonnig Varkenoord met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van de FC Twente/Heracles Academie.

Alle doelpunten in de wedstrijd tussen de koploper en nummer vijf van de competitie vielen in de eerste helft, waarbij met name Nesto groen en Antoni Milambo van grote waarde waren voor de Rotterdammers. De spits was in de aanloop naar ieder doelpunt belangrijk, terwijl de middenvelder van het eerste elftal zelf twee keer trefzeker was.

Na iets meer dan een half uur spelen moest Milambo met een blessure het veld verlaten en dus moest er een andere speler opstaan om de bal tegen het net te schieten. Deze taak nam Jaden Slory, zoals wel vaker gebeurt de laatste weken, op zich. Halverwege de wedstrijd was de tussenstand, en direct ook de eindstand, 3-1. Dat Feyenoord spelers uit het eerste elftal minuten liet maken bij de beloftenploeg verklaarde Arne Slot eerder deze vrijdag. "Daarnaast doen er veel van onze jongens mee met de Onder 21, omdat we daar ook nog echt ergens voor spelen. Dat vind ik bijzonder knap van de trainer Melvin Boel."

Scoreverloop
8' | 1-0 | Milambo
24' | 1-1 |
35' | 2-1 | Milambo
45' | 3-1 | Slory

Opstelling Feyenoord O21
Van Sas; Read, Valk, De Blok, Candelaria; Hokke, Zaal, Milambo; Slory, Groen, Sauer.

Wissels Feyenoord O21
Haksteeg, Arnaud, Giersthove, Plug, Alemayehu, Rais, Rust.

Club Gespeeld Punten
Feyenoord O21 10 23
FC Groningen O21 9 19
SC Cambuur O21 9 19
De Graafschap O21 9 15
FC Twente/Heracles O21 9 11
NEC O21 8 7
Go Ahead Eagles O21 8 6
PEC Zwolle O21 10 4

Programma Feyenoord O21
Zaterdag 20 april om 14:00 uur: FC Groningen O21 - Feyenoord O21
Zaterdag 4 mei om 15:00 uur: FC Volendam O21 - Feyenoord O21 (Bekerfinale)
Zaterdag 11 mei om 14:30 uur: De Graafschap O21 - Feyenoord O21
Zaterdag 18 mei om 13:30 uur: Go Ahead Eagles O21 - Feyenoord O21
Zaterdag 1 juni om 15:00 uur: Feyenoord O21 - SC Cambuur O21

Jong Sparta en Jong Almere City
Omdat er zelfs bij een eventueel kampioenschap nog een doemscenario kan ontstaan, wordt ook wekelijks de tussenstand in de tweede divisie hier gedeeld. Als Feyenoord de voorjaarscompetitie wint, moet het in een onderling duel met De Graafschap O21 nog bepalen wie de uiteindelijke kampioen van het hele seizoen wordt. De winnaar van dat duel mag een finale spelen tegen een Jong-elftal uit de tweede divisie, mits één van die ploegen op plek tien of lager staat. Uitgerekend in het seizoen waar Feyenoord een serieuze kansmaakt op de titel is de spanning om te snijden op een niveau hoger.

Jong Almere City, die dit seizoen is gepromoveerd van de O21-competitie naar de tweede divisie, is uitstekend bezig en staat momenteel op de zevende plek in de competitie. Het gat naar de tiende plek bestaat uit één punt. Dit terwijl Jong Sparta ook op slechts één punt van de tiende plek staat, maar de stadsgenoten staan op doelsaldo wel op plek zes. Het gat tussen de nummer vijf en elf van de competitie is slechts vijf punten. Op twee fronten is het voor Feyenoord O21 dus razendspannend in de strijd om een plek in de tweede divisie.

Uitslagen speelronde 29
AFC - Jong Sparta: 3-1
Jong Almere City - GVVV: 3-3

Lees meer over
Feyenoord Academy Feyenoord Onder 21
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties