Stadion Feijenoord draait een financieel topjaar

Stadion Feijenoord draait een financieel topjaar

Stadion Feijenoord heeft financieel een uitstekend jaar achter de rug. Maandagavond werden de aandeelhouders op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen, en daarin werd duidelijk dat De Kuip nog altijd meedraait in de top van Europa.

"Financieel was het zelfs het beste jaar van de Kuip in zeker dertig jaar," schrijft het Algemeen Dagblad. De Kuip had een druk programma, met onder meer Europese wedstrijden van Feyenoord, interlandwedstrijden van het Nederlands Elftal en de finale van de Nations League, die verantwoordelijk waren voor een hogere omzet dan normaal.

"We hebben laten zien dat we tot de top van de stadions in Europa behoren," vertelde Lilian de Leeuw. Daarnaast werd bekend dat de investeringen in betere wc's, de veiligheid en de horeca positief hebben uitgepakt. Diverse tests tonen aan dat supporters een stuk positiever zijn over de huidige staat van De Kuip. Er is echter nog voldoende ruimte voor verbetering, en daar wordt hard aan gewerkt.

Goldman Sachs
Toch is niet alles positief. De mislukte nieuwbouwplannen hebben een behoorlijke impact gehad. Nog altijd is er een lening bij Goldman Sachs die afgelost moet worden. De rente loopt per kwartaal op en nadert momenteel zelfs de 10 procent, wat een zware last begint te worden. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met de Amerikaanse zakenbank, waaronder dat er momenteel maar beperkt geïnvesteerd mag worden.

"De directie wil die lening overzetten naar een andere instelling, om zo van de harde Amerikaanse eisen verlost te worden en extra ruimte te creëren voor investeringen in het stadion, want die zijn hard nodig," weet journalist Peter Groenendijk te melden. De leiding is momenteel hierover in gesprek met twee partijen: een Nederlandse en een buitenlandse. De directie hoopt binnen een half jaar een nieuwe deal te sluiten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties