Mooie beelden: Feyenoord O13 wint bekerfinale op Varkenoord

De jeugd kan het winnen van prijzen nooit jong genoeg leren. Op een zaterdag met weinig jeugdwedstrijden was de bekerfinale tussen Feyenoord O13 en FC Utrecht O13 er zeker eentje waar de toeschouwers op Varkenoord van konden genieten. De talenten uit Rotterdam wonnen namelijk met 4-0 en het feest leverde mooie beelden op.

In de eerste helft kwam Feyenoord na zo'n 25 minuten spelen op voorsprong dankzij een geweldig schot in de kruising van Adam Daniel Dos Santos Sebastiao. De overige doelpunten vielen allemaal pas na de rust. De voorsprong werd via de schoen van Milan Verhoeven in de 45ste minuut verdubbeld en vlak voor tijd waren het Ephendrich Rijsenburg en Aiden Kuyt die de score op 4-0 wisten te zetten.

Om tot de bekerfinale te komen versloeg Feyenoord O13 eerder al de leeftijdsgenoten van SC Feyenoord (14-0), Willem II (2-2, winst na penalty's), FC Volendam (1-5), Feyenoord O13-2 (5-3) en AZ (1-1, winst na penalty's). In de competitie gaan de Rotterdammers ook gemakkelijk het kampioenschap binnenhalen. Met één wedstrijd minder dan de nummer twee en nog drie te spelen staat het elftal van Martijn den Haan op een gat van acht punten naar NAC Breda O13.

Feyenoord O18
Een ander vermakelijk affiche op Varkenoord was zaterdagmiddag de wedstrijd tussen Feyenoord O18 en AZ O18. Met de aanstaande stap van Robin van Persie was dit voorlopig de laatste keer dat hij als trainer langs de lijn stond op Varkenoord en zijn team heeft er alles aan gedaan om het met een overwinning af te sluiten. Nadat de Rotterdammers twee keer moesten terugkomen van een achterstand werd de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 gewonnen dankzij doelpunten van Kelvin Neijenhuis en Djomar Giersthove. Feyenoord O18 eindigt de competitie op de tweede plek.