Koeman lacht om wat er bij Ajax gebeurt

Koeman lacht om wat er bij Ajax gebeurt

Ronald Koeman kan een minzaam lachje niet ondrukken als hij hoort wat er deze week allemaal bij Ajax gebeurt. Dat zei de trainer van Feyenoord in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse.

"De Römers kunnen in Pauw en Witteman roepen dat het niet achterbaks is wat er is gebeurd, maar dat is het natuurlijk wel", begint Koeman tegen NUsport. "Het is pure rancune richting Cruijff. Zelfs Van Gaal laat zich daarvoor lenen. Als je iemand als Cruijff binnenhaalt, moet je hem ook alles laten bepalen."

Net als Cruijff botste Koeman in het verleden met Louis van Gaal, die komende zomer aan de slag gaat als technisch directeur. De oefenmeester van de rivaal kiest dan ook partij voor Cruijff. "Af en toe kom ik Cruijff nog wel eens tegen. Bijvoorbeeld bij activiteiten van de Cruyff Foundation."

“Wat er in Amsterdam gebeurt, zou hier nooit kunnen gebeuren. We zijn hier meer straight,” aldus de trainer, die het ondanks de magere prestaties in de afgelopen weken uitstekend naar zijn zin heeft in Rotterdam. “Iedereen binnen Feyenoord weet dat ik met plezier werk bij deze club."

Maar stiekem geniet Koeman ook van het geruzie in de Amsterdam Arena. Puur leedvermaak, zo erkent hij. "Het is pijnlijk voor de persoon Cruijff, maar op afstand moet ik wel een beetje lachen om wat er allemaal bij Ajax gebeurt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties