Eredivisie: PSV kroont zich tot landskampioen

Het feest wordt zondagmiddag gevierd in Eindhoven. PSV heeft namelijk voor de 25ste keer in de clubhistorie de landstitel gewonnen. Het elftal van Peter Bosz houdt Feyenoord definitief op de tweede plek nadat er met 4-2 werd gewonnen van Sparta Rotterdam.

Op basis van de eerste helft leek PSV het erg lastig te krijgen. Sparta kwam na acht minuten voetballen al op voorsprong en nadat de thuisploeg die wist om te buigen tot 2-1, stond de stand na een half uur weer op gelijke hoogte. In de tweede helft waren de doelpunten van verdedigers Olivier Boscagli en Jordan Teze voldoende voor een ruime overwinning. PSV is nu zeker van de landstitel met drie gelijke spelen en één nederlaag uit 32 wedstrijden.

Dit weekend is ook duidelijk geworden wie de eerste club is die volgend seizoen overkomt van de Keuken Kampioen Divisie. In een speelronde vol spektakel wist Willem II de promotie veilig te stellen na een 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht. Volgende week zal de wedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen uitwijzen wie de tweede directe promotieplek bemachtigt.