Feyenoord geeft voorsprong uit handen tegen FC Groningen

Feyenoord heeft zaterdagavond slechts één punt meegenomen uit Groningen. In een uitwedstrijd die de laatste jaren vaak teleurstellend eindigde, begon het elftal van Brian Priske zeker niet sterk. De Rotterdammers kwamen uiteindelijk wel op een 0-2 voorsprong, maar gaven die vervolgens ook weer uit handen. De focus moet nu worden gelegd op de thuiswedstrijd van donderdag tegen Bayer Leverkusen.

Priske moest in zijn elftal noodgedwongen keuzes maken door blessures van Hugo Bueno en Calvin Stengs en daarnaast ook de schorsing van Ramiz Zerrouki. Dit betekende dat Jordan Lotomba en Chris Kevin Nadje hun debuut in de basis mochten maken. Bart Nieuwkoop begon als rechtsbuiten en in het eerste deel van de wedstrijd leverde dit nog niet de scherpte op die vooraf werd verwacht. Na een minuut of zes kon aanvoerder Timber voor het eerst een schot op doel lossen, maar die bal vloog vervolgens hoog over.

timber

In de minuten die volgden werd snel duidelijk dat de thuisploeg de wedstrijd wel heel fanatiek wilde spelen. Danny Makkelie moest meerdere keren ingrijpen, waarbij ook vraagtekens werden gezet of hij wel de juiste kleur (en hoeveelheid) kaarten heeft gegeven. Toch moest Feyenoord de focus leggen op het eigen spel, wat er niet al te best uitzag. Terwijl de dreiging vooral kwam van de groen-witte kant, waren het juist de Rotterdammers die op voorsprong kwamen.

Na ongeveer een half uur spelen kwam Feyenoord door een eigen doelpunt van Thom van Bergen op voorsprong. Na een sterk afgedwongen corner kon Paixão de bal goed voorgeven, kwam Nieuwkoop met een loopactie gevaarlijk richting de bal, maar was het uiteindelijk de spits van FC Groningen die de bal op een mooie manier voorbij zijn eigen doelman kopte.

copyright proshots 26261303

De tweede helft ging op dezelfde toon verder als het eerste deel van de wedstrijd. Hele grote kansen bleven lange tijd uit, totdat Paixão na een kwartier spelen zijn snelheid benutte en een sprint begon richting de goal. De Braziliaan zag Gimenez staan, maar koos er, zonder succes, bewust voor om het zelf te proberen. Vervolgens greep Groningen het moment aan om zelf weer druk te zetten en tot een zeer gevaarlijke kans te komen, maar die wist Timon Wellenreuther erg knap te stoppen.

Nadat Priske een aantal spelers had gewisseld wist Paixão zijn goede wedstrijd eindelijk te bekronen met een doelpunt. De Braziliaan stond helemaal vrij in het strafschopgebied en kon de voorzet van Lotomba dankzij een goede sprong tegen het net koppen. Ondanks de 0-2 voorsprong ging het eindelijk toch nog mis voor Feyenoord. Tien minuten voor het einde scoorde Willumsson namens de thuisploeg de verdiende aansluitingstreffer, om vervolgens vlak voor tijd ook nog de gelijkmaker te maken.

Opstellingen
FC Groningen: Vaessen, Bacuna, Blokzijl, Peersman, Stam; Schreuders, Hove, De Jonge, Valente; Postema, Van Bergen.
Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Nadje, Zechiël, Timber; Nieuwkoop, Gimenez, Paixão.

Wissels
FC Groningen: Jurjus, Baron, Prins, Pelupessy, Resink, Willumsson, Emeran, Turay, Oosting, Mendes, Mariani.
Feyenoord: Bijlow, Andreev, Trauner, González, Mitchell, Read, Milambo, Ivanušec, Osman, Ueda, Carranza.