Feyenoord met vijf doelpunten te sterk voor PEC Zwolle

Feyenoord kan zondagmiddag na de overwinning in Zwolle met drie punten terugkeren naar Rotterdam. De ploeg van Brian Priske kwam al snel op voorsprong en in tegenstelling tot vorige week lukte het de Rotterdammers deze week wel om vrij gemakkelijk de voorsprong te behouden. De doelpunten van de uitploeg werden gemaakt door Igor Paixão, Calvin Stengs, Dávid Hancko en Santiago Gimenez.

Nog geen minuut na het eerste fluitsignaal was het PEC Zwolle met de eerste kans van de wedstrijd. Vanuit de aftrap zocht de thuisploeg naar ruimte achter de verdediging van Feyenoord. Het idee was succesvol, maar gelukkig stond Timon Wellenreuther goed op te letten en kon hij de bal goed stoppen.

Feyenoord leek wel direct wakker geschud, want niet veel later was het aanwinst Hugo Bueno die ongeveer zijn eerste actie in het shirt van de havenclub maakte. Met een fraaie actie maakte de Spanjaard ruimte voor de voorzet en met zijn perfecte linkerbeen kon hij de bal precies op het hoofd van Igor Paixão leggen. De Braziliaan kopte de bal heel hard en zuiver achter doelman Schendelaar.

yv2024818yv2024818a9c04883

In het restant van de eerste helft bleef Feyenoord de bovenliggende partij, maar dat gevoel was inmiddels wel bekend bij Priske en zijn spelers. De Rotterdammers kregen via mooie combinaties meerdere kansen. Meerdere keren werd er geprobeerd om Santiago Gimenez te vinden, maar de Mexicaan had telkens in de laatste fase moeite met het controleren van de bal om richting de goal te kunnen. Vlak voor rust lukte het de spits wel om de bal tegen het net te krijgen, maar de vlag ging direct omhoog.

Tweede helft

Na rust werd de wedstrijd een stuk leuker om te kijken. Ongeveer één minuut na de aftrap lukte het Feyenoord om zichzelf te belonen met het tweede doelpunt van de middag. Nadat Geertruida de bal richting Paixão kon passen, vervolgde de Braziliaan zijn weg naar binnen om te zoeken naar een mogelijkheid, maar al snel zag de vleugelspeler dat Stengs er het beste voor stond. De nummer tien wist een rumoerige week af te sluiten met zijn eerste treffer van het seizoen.

Feyenoord leek direct een stuk vrijer in het spel, wetende dat eenzelfde scenario als tegen Willem II erg onrealistisch werd. Het duurde dan ook niet lang voordat de Rotterdammers de voorsprong helemaal veilig wisten te stellen. Het elftal van Priske kreeg al snel na de verdubbeling van de score een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Stengs zag zijn kans om een perfecte voorzet te geven en Hancko kwam goed achter de verdedigers vandaan gelopen om zijn voet tegen de bal te schuiven.

Nadat Feyenoord op een 0-3 voorsprong kwam, werd het spel wel een stuk slordiger, maar toch kwam de uitploeg totaal niet in gevaar. Na enkele wissels van Priske hadden verse krachten binnen het elftal genoeg te bewijzen en dat zorgde voor extra doelpunten. Goed drukzetten van Zechiël zorgde ervoor dat Gimenez in de 68ste minuut zijn eerste van de middag binnen kon schieten en niet veel later dook de Mexicaan wederom op achter de laatste linie en liet hij de doelman van PEC kansloos.

Vlak voor het eindsignaal was het Filip Krastev die namens Zwolle nog een eretreffer maakte. Hiermee kwam de eindstand op 1-5. Volgende week zondag neemt Feyenoord het in een uitwedstrijd op tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam.

yv2024818yv2024818a1c09425

PEC Zwolle: Schendelaar; Reijnders, Fichtinger, MacNulty, Lutonda; El Azzouzi, Velanas, Van den Berg; Mbayo, Buitink, Krastev.
Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Bueno; Zerrouki, Timber, Milambo; Stengs, Gimenez, Paixão.

Wissels
PEC Zwolle: Vermeer, Hauptmeijer, Vellios, Fontana, de Rooij, Thomas, Van der Haar, Oukhattou, Gijselhart, Vente.
Feyenoord: Bijlow, Van Sas, Beelen, Pedersen, Smal, Nadje, Zechiël, Lingr, Hadj Moussa, Carranza, Ivanušec, Ueda.