Hancko boekt zwaarbevochten zege; Zerrouki wint met Algerije

David Hancko heeft met Slowakije diep moeten gaan om Azerbeidzjan te verslaan. De verdediger van Feyenoord speelde een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt van de Slowaken. Net als tegen Girona FC in de Champions League werd een voorzet van Hancko door een tegenstander verwerkt tot een eigen doelpunt.

Azerbeidzjan gaf zich vervolgens allesbehalve gewonnen. Het nationale team heeft in de Nations League nog geen punt weten te behalen, maar was ruim een uur de bovenliggende partij. Het doelpunt van Toral Bayramov was dan ook verdiend te noemen. Het was echter een domme rode kaart van Mahir Emreli die de wedstrijd kantelde in het voordeel van Slowakije.

Lukas Haraslin schoot met een schitterende uithaal Slowakije weer op voorsprong. Vijf minuten voor tijd viel de 1-3, waarmee de beslissing werd bezegeld. Hancko speelde wederom een sterke wedstrijd. De Feyenoorder stond opgesteld als linksback en speelde de volledige wedstrijd uit. De linkspoot gaat zich deze week weer topfit melden bij Feyenoord om zich voor te bereiden op het duel tegen Go Ahead Eagles.

Zerrouki en Hadj Moussa

Ramiz Zerrouki en Annas Hadj Moussa hebben drie punten gepakt met Algerije. Togo werd maandagavond met 0-1 verslagen, waardoor de Algerijnen goede zaken doen in de kwalificatiereeks voor de Africa Cup. Zerrouki speelde zeventig minuten mee, terwijl Hadj Moussa de gehele wedstrijd op de bank bleef. Ramy Bensebaini scoorde vanaf de stip het enige doelpunt van de wedstrijd.