Timber 75 minuten in actie op lastige avond voor Oranje

Quinten Timber heeft zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal achter de rug. In de Puskás Aréna werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Hongarije. De middenvelder van Feyenoord wist na drie goede invalbeurten en een sterke trainingsweek bij Oranje Ronald Koeman te overtuigen van een basisplaats. Na 75 minuten werd Timber gewisseld voor Guus Til.

Ondanks een nauwkeurigheid in zijn passes van 90% heeft Timber zelf niet uitgeblonken tijdens de wedstrijd in de Nations League. Of de middenvelder van Feyenoord er iets aan kon doen is ook op sociale media een discussiepunt, want bij Nederland beleefde iedereen een zeer moeizame avond. De ploeg van Koeman kwam na een half uur spelen op achterstand door een doelpunt van Roland Sallai.

Via een indirecte vrije trap kreeg Oranje nog voor rust een perfecte kans op de gelijkmaker, maar de Hongaarse muur bleek sterk genoeg om een tegentreffer te voorkomen. Nadat aanvoerder Virgil van Dijk richting het einde van de wedstrijd zijn tweede gele kaart ontving, lukte het Nederland alsnog om op gelijke hoogte te komen. De aanvoerder voor het restant van de wedstrijd, Denzell Dumfries, tikte het enige doelpunt namens Nederland tegen het touw.

Voor Timber was het zijn vierde wedstrijd in het shirt van Oranje. Maandagavond speelt Nederland om 20:45 uur een uitwedstrijd tegen Duitsland.