Feyenoord O21 wint na penalty’s van VVV Venlo O21

Het ging absoluut niet makkelijk, maar Feyenoord Onder 21 heeft de eerste officiële overwinning van het seizoen te pakken. De Rotterdammers namen het in het bekertoernooi op tegen VVV Venlo en versloegen de Limburgers pas na penalty’s, nadat het na negentig minuten 2-2 stond.

Hoewel VVV Venlo drie divisies lagers voetbalt, ging het eigenlijk de hele wedstrijd niet gemakkelijk. In de eerste helft werden er amper kansen bij elkaar gevoetbald en ondanks het vele balbezit stond er bij rust nog steeds een 0-0 tussenstand op het scorebord. Vooral Tobias van den Elshout kwam een paar keer in de buurt van de goal, maar echte 100% kansen waren dit ook niet.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas na twintig minuten voetballen tot leven. Nadat de uitploeg het eerder al probeerde via aanvaller Sam Sow, kwam VVV Venlo uiteindelijk via een gevaarlijke vrije trap op voorsprong. Gelukkig leek er voor Feyenoord nog voldoende tijd om de schade te herstellen en dat gebeurde in eerste instantie dan ook via Van den Elshout. De middenvelder schoot de bal in de korte hoek langs doelman Taylan.

Een paar minuten na de gelijkmaker was het Djomar Giersthove die, zoals hij wel vaker doet, het tweede doelpunt voor de Rotterdammers tegen het net kopte. Toch was de nipte voorsprong niet genoeg om de wedstrijd op slot te gooien, want VVV Venlo kwam zes minuten voor het einde weer op gelijke hoogte uit een corner. Uiteindelijk moesten de penalty’s een beslissing brengen en gaat Feyenoord nu door naar de volgende ronde.

Volgende week begint voor Feyenoord O21 de competitie en dan zal er nog een hoop moeten worden verbeterd in het spel. Zaterdag om 12:30 uur staat de uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles op het programma.

67' | 0-1 |
71' | 1-1 | Van den Elshout
74' | 2-1 | Giersthove
84' | 2-2 |

Opstelling Feyenoord O21: Berger; Arnaud, Giersthove, De Blok (90’ Breinburg), Candelaria (86’ Netten); Rais, Van der Heijden (56’ Zaal), Van den Elshout; Slory (90’ Redmond), Rust (56’ De Bie), Sliti.
Wissels Feyenoord O21: Haksteeg, Breinburg, Redmond, Netten, Zaal, De Bie.