Oranje bijna op volle oorlogssterkte tegen Ghana

Oranje bijna op volle oorlogssterkte tegen Ghana

Bert van Marwijk treedt dinsdag in het oefenduel tegen Ghana (20.30 uur) aan met een van de sterkst mogelijke opstellingen van het Nederlands elftal. Alleen Arjen Robben ontbreekt nog.

De aanvaller van Bayern München is weliswaar hersteld van een lichte heupkwetsuur, maar wordt uit voorzorg aan de kant gehouden. Ook een invalbeurt behoort voor Robben niet tot de opties. De medische staf wil geen enkel risico nemen met de rappe, maar blessuregevoelige aanvaller, weet Voetbal International.

Eerder gaf Van Marwijk al aan weinig meer te gaan experimenteren in de komende oefenduels tegen Ghana en Hongarije. De doelman, de defensie en de twee verdedigende middenvelders lijken daarom al vast te staan voor de Nederlandse keuzeheer (zie onderstaande graphic).

Dinsdag start Dirk Kuyt aan de rechterkant en neemt Rafael van der Vaart (foto) de positie op de linkerflank voor zijn rekening. Robin van Persie is de verwachte spits en Wesley Sneijder speelt vanuit zijn rug.

In de aanvalslinie lijkt Van Marwijk met het oog op het WK nog wel een knoop door te moeten hakken. Met Kuyt, Van Persie, Sneijder, Robben en Van der Vaart beschikt hij over vijf spelers voor de drie aanvallende basisplaatsen en de 10-positie.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur speelt het Nederlands elftal de uitzwaaiwedstrijd. In de Amsterdam Arena is Hongarije dan de tegenstander.

Oranje bijna op volle oorlogssterkte tegen Ghana
Lees meer over
ghana
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties