"Als ze moeten wisselen, zie je het elftal zwakker worden"

Feyenoord speelde ook tegen FC Utrecht weer een goede wedstrijd. De ploeg kwam snel op voorsprong en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Dat het begint te lopen bij de Rotterdammers, komt voor een groot deel omdat de juiste invulling van het middenveld is gevonden. Die conclusie trokken de analisten van FC Rijnmond maandagmiddag.

"Feyenoord controleerde en 'killde' de wedstrijd", begon Dennis van Eersel. "Utrecht wilde met opportunisme in de beginfase gevaarlijk worden en dat lukte aanvankelijk ook. Maar Feyenoord bleef rustig de bal rondspelen, speelde onder de druk uit en was erg zakelijk. Natuurlijk speelt vertrouwen daarin een rol, maar Feyenoord heeft nu ook een reeks tegenstanders die zelf willen voetballen en opbouwen. Dat ligt ze misschien meer dan een tegenstander die een muur optrekt en de bal aan Feyenoord geeft."

Middenveld

Ali Boussaboun wees als eerst op het middenveld. "Dat is cruciaal. Als het middenveld gaat lopen, zeker als je een opbouwende ploeg bent, dan kom je echt aan het voetballen en kan je gevaarlijk worden. Je ziet dat de bal heel snel van voet naar voet gaat. De patronen zijn zichtbaar en ook de aanvallers kunnen daar weer op gaan lopen. Voorheen waren ze daarin juist kwetsbaar. Ze probeerden het, het lukte niet en dan lag er ineens heel veel ruimte voor een counter."

"Hwang is daarin echt een sleutelspeler", vulde Van Eersel aan. "Op het moment dat Milambo eraf ging, kwam Zerrouki op zijn plek te spelen. Meteen werd het onrustiger op het middenveld en vlak erna viel ook die afgekeurde tegengoal." Harry van der Laan ziet daarin wel een punt van zorgen. "Een aantal jongens is er sowieso niet bij en dan zijn er nog jongens waar je, als ze wegvallen, geen vervanger voor hebt die het niveau benadert. Als ze moeten wisselen, zie je het elftal zwakker worden. Dat is een probleem. Je moet ook maar hopen dat Timber erbij is tegen Ajax."

Blessure Timber

Met dat laatste doelde Van der Laan uiteraard op de enkelblessure die Timber tegen FC Utrecht opliep. Op het moment van opname - overigens eerder dan maandagmiddag - was daarover nog weinig duidelijkheid, al kon Van Eersel wel vertellen dat er geen grote schade is. "Voor meerdere wedstrijden hoeft sowieso niemand te vrezen. De enkel is wel opgezwollen, dus ze kunnen nog niet zien hoeveel schade er precies is. Het lijkt allemaal mee te vallen, maar echt uitsluitsel valt nog niet met 100% zekerheid te geven."

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen