AZ - Feyenoord onder leiding van Makkelie

Danny Makkelie heeft komende zondag de leiding over de kraker tussen AZ en Feyenoord. De KNVB maakte maandagavond bekend dat hij is aangesteld als scheidsrechter voor dat duel. Pol van Boekel zal de VAR zijn bij het duel tussen de nummers één en vier van de Eredivisie.

Makkelie floot dit seizoen zes wedstrijden in de Eredivisie, en daarnaast ook in de Keuken Kampioen Divisie, de Nations League en de Champions League. In totaal had hij de leiding over 13 wedstrijden, waarin hij 42 keer geel trok, 2 keer rood en 6 keer een strafschop toekende. Een wedstrijd van Feyenoord floot hij dit seizoen nog niet; de laatste keer dat de Rotterdammers hem tegenkwamen was bij de 0-1 zege op Go Ahead Eagles eind vorig seizoen. Ook de toppers tegen PSV (uit) en Ajax (uit) had hij dat seizoen onder zijn hoede.

Zondagmiddag om 16:45 uur trapt Feyenoord in Alkmaar af tegen AZ, de huidige koploper van de Eredivisie. De ploeg is als enige na negen wedstrijden nog ongeslagen. Voor Feyenoord zich op dat duel kan gaan richten, wacht donderdagavond om 18:45 uur eerst in eigen huis het Europa League-duel tegen FC Midtjylland. Diezelfde dag neemt AZ het voor de Conference League in Cyprus op tegen Apollon Limassol.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen