"Bijna de hele voorhoede heeft een tekort aan zelfvertrouwen"

Bij Feyenoord lijken langzaam de eerste puzzelstukjes op hun plek te vallen. Tegen NAC Breda boekte de ploeg een broodnodige zege, waarbij ook Ayase Ueda zijn eerste treffer van het seizoen maakte. In FC Rijnmond werd naar aanleiding daarvan besproken hoe de voorhoede van Feyenoord ervoor staat.

"Een mooie loopactie en een goede, tegendraadse kopbal", zo vatte Marinus Dijkhuizen de goal van Ueda samen. "Ik hoor heel goede berichten over zijn afwerken op de trainingen. En ook bij zijn nationale elftal scoort hij. Hij heeft het wel in zich om makkelijk goals te maken. Misschien helpt dit hem om over de drempel heen te komen."

Harry van der Laan vulde aan: "Hij heeft het in België ook goed gedaan. Veel tegenstanders daar zijn vergelijkbaar met die in de Eredivisie. Je ziet dat hij bepaalde kwaliteiten heeft, maar hij was veel te bleu. Het is allemaal afwachtend en geforceerd om toch wat te laten zien."

Het lijkt erop dat Ueda de komende periode de geblesseerde Santiago Gimenez mag vervangen. Dennis Kranenburg merkte afgelopen twee wedstrijden al een verschil tussen de twee spitsen. "Gimenez stond een beetje op een eiland, maar deed ook niet veel gedurende het spel. Ueda is juist betrokken, gaat kopduels aan en loopt te leuren. Misschien heeft hij nu wel het gevoel: bij Gimenez loopt het niet, laat ik alles erin gooien."

Van der Laan sprak daarbij van een 'enorm zelfvertrouwenprobleem' in de aanval van Feyenoord. "Of het nu Ivanusec is, of Gimenez; bijna de hele voorhoede heeft een tekort aan zelfvertrouwen", zo beweerde hij. "Je mist daar wat creativiteit", reageerde Dijkhuizen. "Het is nu een beetje struggelen. Dan komt zelfvertrouwen om de hoek kijken en dat is even iets minder."

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen