Blanco tempert verwachtingen Gimenez: ''Je moet realistisch zijn''

Blanco tempert verwachtingen Gimenez: ''Je moet realistisch zijn''

Santiago Gimenez is het seizoen bij Feyenoord vlammend begonnen. De 22-jarige spits ontvangt de ene na de andere compliment voor zijn ontwikkeling bij de Rotterdammers. Gimenez was al ontzettend populair bij de Mexicaanse supporters en dat is na de winnende treffer in de Gold Cup finale alleen maar toegenomen. Toch is er één iemand die het allemaal niet zo bijzonder vindt.

Cuauhtémoc Blanco is een icoon in Mexico en tempert de verwachtingen rondom Gimenez. De 50-jarige oud-aanvaller, die zelf niet verder kwam dan drie doelpunten in Europa, moet het nog allemaal maar zien. ''Met alle respect, we hebben het wel over Nederland hè. We hebben het niet over de Engelse competitie. Je moet dus realistisch zijn. Als je praat over de Nederlandse competitie, is dat niet echt een competitieve competitie'', vertelt Blanco in gesprek met FOX Sports.

Rondom Gimenez draaien de transfergeruchten op volle gang. Afgelopen week kwam naar buiten dat Internazionale de spits van Feyenoord als de droomaankoop ziet tijdens de winterse transferperiode. Hoewel de stadionclub nooit een vraagprijs hanteert, maakte Italiaanse media melding dat Feyenoord inzet op een bedrag van vijftig miljoen euro. Daarnaast zouden vertegenwoordigers van de club uit de Serie A de eerste contacten met het management van Gimenez al hebben gelegd en daarbij een bedrag van vijftig miljoen euro te horen hebben gekregen.

Gimenez in fraai lijstje
In de Eredivisie heeft de spits van Feyenoord twaalf doelpunten weten te maken. Het platform 90min maakt regelmatig een lijst met de best presterende voetballers uit de top acht beste competities. Gimenez vinden we terug op de negende plaats. ''Vrijwel elke topclub in Europa heeft dit seizoen Santiago Gimenez gescout, en we zijn er vrij zeker van dat ze allemaal hebben genoten van wat ze hebben gezien'', is het argument van het Engelse medium, dat de volgende clubs linkt aan de Mexicaan: Arsenal, Chelsea en Tottenham, Benfica, Borussia Dortmund, Inter, Juventus, Milan en Napoli.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties