Bullaude: "Daar heb ik bij Boca Juniors moeite mee gehad"

Bullaude: "Daar heb ik bij Boca Juniors moeite mee gehad"

Afgelopen zomer keerde Ezequiel Bullaude terug bij Feyenoord na een verhuurperiode bij Boca Juniors. De Argentijnse middenvelder wist nog niet te slagen in Rotterdam, maar liet wel een aantal keer zien te beschikken over het nodige talent. Nu is hij verhuurd aan Fortuna Sittard en moet hij zich onder trainer Danny Buijs op de juiste manier verder ontwikkelen.

"Ik heb gewoond in Mendoza, Rotterdam, Buenos Aires en nu in Sittard. Dat waren hele mooie ervaringen", begint Bullaude, die dit seizoen al twee doelpunten wist te scoren in de Eredivisie, tegenover ESPN. "Ik heb nu nog niet mijn eigen huis, maar het is mooi om nieuwe plekken te ontdekken en op verschillende plekken te wonen. Tot nu toe woon ik in een hotel in Sittard, maar ik weet dat ik snel mijn eigen huis vind."

Onder Arne Slot wist Bullaude nooit een vaste waarde te worden. Volgens de trainer kon hij 'niet wennen aan het Nederlandse gras'. Zelf reageert de Argentijn: "Het zijn hele andere grasvelden. Het was hier allemaal nieuw voor mij. Dat is wat hij bedoelde. Er is geen verschil. In Argentinië ging het sneller, de bal gaat daar sneller rond. Dat was het, maar het lag niet aan het gras. Alles was nieuw."

Toen Bullaude Feyenoord op huurbasis mocht verlaten en Boca Juniors belde, hoefde de middenvelder geen moment te twijfelen. Toch kijkt hij niet helemaal tevreden terug op zijn periode daar. "Ik denk dat ik het beter had kunnen doen. Het is ook niet makkelijk om daar te spelen. Ik ben niet helemaal tevreden over mijn eigen spel. Ik had veel meer van mijn niveau kunnen laten zien. Ik speelde een jaar bij Feyenoord te weinig en daar heb ik bij Boca Juniors moeite mee gehad. Ik ben dus niet helemaal blij, maar het was wel een geweldige ervaring."

Als de 23-jarige Argentijn de vraag krijgt om te kiezen tussen een vol La Bombonera en een volle Kuip, schiet hij in de lach. "Dat is niet te vergelijken. Het zijn verschillende culturen en verschillende manieren van supporter. Dat is heel lastig kiezen. Ik hou van het Argentijnse gezang van de fans. Ik ben Argentijns dus daarom kies ik voor Bombonera. Ik ben onderdeel geweest van beide clubs, dus het is een hele moeilijke beslissing."

Lees meer over
Ezequiel Bullaude
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties