Celtic lijdt eerste competitienederlaag in aanloop naar Feyenoord

Voor Celtic is de eerste nederlaag in de Schotse Premiership van dit seizoen een feit. De tegenstander van Feyenoord in de Champions League heeft zondagmiddag het uitduel tegen Kilmarnock niet weten te winnen.

Na een half uur spelen kwam Celtic nog wel op voorsprong via Matt O'Riley. De middenvelder was alert op een rebound en schoot zijn negende doelpunt van het seizoen binnen. Kilmarnock, de nummer vijf in de competitie, wist uiteindelijk de achterstand in de tweede helft om te buigen.

Kilmarnock knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg na iets meer dan een drie kwartier loon naar werken. De thuisploeg had enkele grote kansen om te scoren, maar kreeg uiteindelijk hulp van Nathaniel Phillips. De verdediger wist een voorzet in zijn eigen doel te werken. Matthew Kennedy scoorde drie minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Voor oud-Feyenoorders Cyriel Dessers en Danilo is de nederlaag goed nieuws. Wanneer Rangers FC wel weet te winnen, nadert de koploper Celtic tot op twee punten en is alles nog mogelijk in de strijd om het kampioenschap. Feyenoord en Celtic treffen elkaar aankomende week op Celtic Park. Voor beide ploegen staat er in de Champions League sportief gezien niets meer op het spel.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen