Danilo: "In de voorhoede hadden we al een goede klik"

Net als vorig seizoen start Danilo de voorbereiding als eerste spits van Feyenoord. Door het ontbreken van de internationals, waaronder Santiago Gimenez, speelde Feyenoord afgelopen zaterdag met veel jeugdspelers. In de eerste helft kreeg de Braziliaan de kans van trainer Arne Slot.

"Het was goed om weer te spelen", reageert Danilo na afloop van de oefenwedstrijd tegenover Feyenoord TV. "Je spieren opwarmen en weer in beweging komen. We zijn twee dagen geleden pas begonnen dus dan is het fijn om 45 minuten te spelen.” De wedstrijd werd afgewerkt in tropische temperaturen. "Het doet me een beetje denken aan Brazilië", lacht de spits. "Het is lekker dat het hier in de zomer zo warm kan worden. Daar moeten we op voorbereid zijn."

Danilo was zelf ook succesvol en scoorde het eerste doelpunt van de middag. "Marcus Pedersen gaf een goede bal, ik deed een loopactie. Gelukkig kon ik de bal goed afmaken. We hebben nieuwe spelers erbij dus het is nu wel anders dan vorig jaar, maar het is altijd goed om goede spelers om je heen te hebben. We hebben een goed team en het is leuk om te spelen met Dilrosun en Paixao. Dat gaat makkelijk, in de voorhoede hadden we al een goede klik. De meeste spelers die in de basis stonden waren er vorig jaar ook. Het is pas het begin en we kijken uit naar wat dit seizoen gaat brengen."

Danilo stond afgelopen periode in de belangstelling van Rangers FC, maar na het aanstellen van Cyriel Dessers lijkt de club uit Schotland afgehaakt. Dennis te Kloese weigerde een bod op de spits en wil hem alleen laten vertrekken voor een goed bedrag. Gimenez is geschorst voor de eerste twee wedstrijden van de Champions League, waardoor het belangrijk lijkt dat Danilo een goed wedstrijdritme kan op doen om te spelen in het hoofdtoernooi van de UEFA.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen