"Dat betekent ook dat de selectie niet in balans is"

Feyenoord verspeelde zaterdag al voor de derde keer dit seizoen punten. Over wat er beter moet, kan lang worden gepraat. Dat deden onder meer Michiel Kramer en Martijn Krabbendam dan ook in FC Rijnmond.

Kramer trapte af met de opmerking dat hij de speelwijze van de vorige seizoenen onvoldoende terug te zien is. "Ik vind dat ze veel meer lef moeten hebben in het opbouwen. Daar was Feyenoord altijd goed in. Nu valt dat weg en krijg je veel één-op-één duels, waar Groningen ook naar zocht. Dat voetballende kunnen ze wel, maar kwam er tegen Groningen niet uit."

Daarbij denkt de voormalig Feyenoorder dat zijn collega-spits Santiago Gimenez momenteel niet goed gebruikt wordt. "Je hebt diepte nodig, en niet alleen die lange ballen op Gimenez in de hoop dat hij die bal vasthoudt. Het lopen in de ruimte is meer zijn kracht dan het spelen met een man in zijn rug."

Nieuwkoop en Zechiël

Martijn Krabbendam zette zijn vraagtekens bij andere tactische keuzes, zoals het opstellen van Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten. "Slot deed het ook, maar tegen AS Roma en PSV. Dat was tactisch. Nu stond je tegenover een back waar ik nog nooit van had gehoord. Dan kun je toch gewoon een aanvaller neerzetten? Ivanusec zat bijvoorbeeld op de bank."

Ook de wissel in de 78e minuut, Julian Carranza voor Gjivai Zechiël, was een opvallende. "Toen dat moest gebeuren, zag je een soort conferentie bij de bank. Iedereen sprak met iedereen; het leek wel of ze werden overvallen doordat hij eruit moest. Toen kwam er een aanvaller in en was alle organisatie helemaal verdwenen. Toen kon je eigenlijk wachten op die gelijkmaker."

Selectie niet in balans

Daarmee legt Krabbendam de schuld overigens niet volledig neer bij trainer Brian Priske. "Wie hebben ze anders op de bank? Ze hebben één controlerende middenvelder en die is er niet bij. Dan valt Zechiël weg en moet je iets doen. Dat betekent ook dat de selectie niet in balans is."

"Priske is ook niet echt geholpen", haakte Dennis Kranenburg in. "Arne Slot zei al: we moeten directe versterkingen hebben om de aansluiting met PSV weer terug te vinden. Als die dan uitblijven en je lang zit opgescheept met spelers waar je eigenlijk afscheid wil nemen, dan is het ook niet alleen op Priske af te schrijven."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties