"Dat is ook een kwestie van luisteren naar je scouting"

"Dat is ook een kwestie van luisteren naar je scouting"

Afgelopen zomer kreeg Feyenoord een bod van rond de dertig miljoen euro inclusief bonussen voor Santiago Gimenez, maar de spits besloot om in Rotterdam te blijven. Nadat de Mexicaan tijdens de competitiestart en ook donderdagavond weer compleet onzichtbaar was, klinkt al snel de vraag of het bestuur van Feyenoord niet meer hun best had moeten doen om Gimenez te verkopen?

Volgens de data van Voetbal International heeft Gimenez in zijn laatste vier uur op het veld geen één schot op goal gelost. "Het is een volkomen raadsel", opent Martijn Krabbendam. "Het samenspel om tot kansen te komen is ook minder, maar vorig jaar was het ook al een hele tijd minder met hem. Voor de winter was hij de koning en wilde iedereen wat met hem. Hij was de grote man, maar vervolgens scoort hij maar sporadisch. Verzin het maar. Het is niet zo dat hij denkt van 'oh Ueda zit mij op mijn hielen'."

"Ik had hem toch wel verkocht voor 27 miljoen euro. Het aanbod van Nottingham Forest was ook wel interessant voor hem", vervolgt de clubwatcher van Feyenoord. Vervolgens spreekt men nog verder over de gehele transferwindow van de Rotterdammers, want er kunnen na de eerste speelronde in de Champions League wel meer vraagtekens worden gezet bij het beleid. "Je ziet geen nieuwe spelers die direct de kwaliteit opvullen, terwijl je best wel financiele middelen hebt", vertelt Freek Jansen.

Een opvolger van Mats Wieffer lijkt, met het matige spel van Ramiz Zerrouki, nog altijd een probleem. "Hwang is een middenvelder, maar die kan je eigenlijk ook wel overal neerzetten." Volgens Krabbendam betekent het niet direct dat Feyenoord namen moest halen die iedereen al kende. "Kende jij Hancko al voordat hij kwam, of Paixão? Dat is een kwestie van scouting, en misschien ook wel luisteren naar je scouting. Nu komt Lotomba binnen, dat viel niet mee hè? Priske is niet geholpen met de kwaliteit spelers."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties