De Cijfers: Gimenez een fenomeen; onvoldoende voor Minteh

Santiago Gimenez is door de bezoekers van FR12.nl uitgeroepen tot Man of the Match. De Mexicaan was tegen PEC Zwolle twee keer trefzeker en medeverantwoordelijk voor de eenvoudige uitoverwinning van Feyenoord en ontving 8.6. Yankuba Minteh viel zondagmiddag minder in de smaak bij de supporters.

Minteh heeft voor zijn optreden een onvoldoende ontvangen. De Gambiaan werd beoordeeld met een 4,9. Minteh zag een aantal keer zijn medespelers totaal over het hoofd en ging voor eigen succes, dat is niet goed gevallen bij een deel van Het Legioen. Na Gimenez vielen ook Quilindschy Hartman (7,8) en David Hancko (7,4) in de smaak.

Twee Feyenoorders in Elftal van de Week
''Santiago Gimenez van Feyenoord is een fenomeen'', schrijft John van Loen in De Telegraaf. ''Luuk de Jong was ook erg goed, maar als jij twaalf keer scoort in acht wedstrijden, dan is dat niet verkeerd. Deze jongen is dodelijk in de zestien meter. Die tweede goal ook: uit de stuit, boem. Deze jongen zal snel worden weggehaald, maar wel voor een héél erg mooi bedrag.''

De oud-voetballer is ook lovend over centrale verdediger Geertruida. ''Lutsharel van Feyenoord, die hoeven we eigenlijk niet te bespreken. Of hij nou rechtsback of in het centrum staat, hij blijft constant voetballen, heeft heel weinig balverlies en werkt goed met zijn lichaam. Een van de beteren van Nederland en basisspeler van het Nederlands elftal. Ik vind sowieso dat hij dat moet zijn, ja.''

FR12.nl
Wellenreuther (6.8); Nieuwkoop (6.2), Geertruida (7.1), Hancko (7.4), Hartman (7.8); Wieffer (6.5), Stengs (6.3), Timber (6.5); Minteh (4.9), Gimenez (8.6), Paixão (6.1).

Voetbal International
Wellenreuther (6.5); Nieuwkoop (6.5), Geertruida (7), Hancko (7.5), Hartman (7); Wieffer (6.5), Stengs (6.5), Timber (7); Minteh (6), Gimenez (8), Paixão (6.5).

De Telegraaf
Wellenreuther (6); Nieuwkoop (6), Geertruida (6), Hancko (6.5), Hartman (6.5); Wieffer (6), Stengs (6), Timber (6.5); Minteh (5), Gimenez (7), Paixão (6).

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen