De Cijfers: Zerrouki en Gimenez zakken door de ondergrens

De Cijfers: Zerrouki en Gimenez zakken door de ondergrens

Ramiz Zerrouki en Santiago Gimenez moeten het ontgelden na de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De middenvelder en spits zijn het laagst beoordeeld nadat de ploeg van trainer Brian Priske opnieuw punten verloor in de Eredivisie.

Vooral Zerrouki ontving met een 1,9 een historisch laag cijfer. De middenvelder heeft zich, met een domme tweede gele kaart op het moment dat hij gewisseld zou worden, niet geliefd gemaakt. Zerrouki mist hierdoor de Klassieker vanwege een schorsing en zorgde ervoor dat Feyenoord na de gelijkmaker niet meer kon doordrukken.

Gimenez werd met een 3,6 ook laag beoordeeld. De Mexicaan kon voetballend weinig bijdragen aan het elftal en werd amper gevonden door zijn ploeggenoten. Quinten Timber scoorde wel een voldoende. De middenvelder was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en begint na zijn blessure zijn draai te vinden in het elftal.

''Er zit zo weinig energie in Feyenoord,'' concludeert Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal na het gelijke spel van de stadionclub op Het Kasteel. ''Als Feyenoord verwacht je toch wel iets meer in zo'n wedstrijd. Er gebeurde echt helemaal niks. Feyenoord had best veel balbezit, maar de enige kansen die er kwamen, waren voor Sparta.''

Feyenoord heeft wederom te maken met een gebrek aan creativiteit. Anis Hadj Moussa kon dat als invaller ook niet brengen. ''Die is één keer zijn man voorbij gekomen. Bij Vitesse slalomde hij er zeven voorbij. In de andere wedstrijden was het heel veel terugspelen en miste hij het lef dat hij bij Vitesse wel had, dat mis ik een beetje op dit moment.''

FR12.nl
Wellenreuther (5); Geertruida (5,4), Beelen (5,5), Hancko (5,8), Smal (4,5); Zerrouki (1,9), Timber (6,3), Zechiël (5,4); Stengs (4,6), Gimenez (3,6), Paixão (5,7).

Voetbal International
Wellenreuther (6,5); Geertruida (6), Beelen (6), Hancko (6,5), Smal (6); Zerrouki (4,5), Timber (6,5), Zechiël (6); Stengs (6,5), Gimenez (4,5), Paixão (7).

Algemeen Dagblad
Wellenreuther (6); Geertruida (6), Beelen (6,5), Hancko (6,5), Smal (6); Zerrouki (4,5), Timber (6,5), Zechiël (5); Stengs (5), Gimenez (5), Paixão (6).

Lees meer over
Santiago Gimenez Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties