De Leeuw: ''Nu kunnen we echt werk maken van het meerjarenplan''

Stadion Feijenoord en Feyenoord kunnen weer vooruitkijken. De miljoenenschuld aan zakenbank Goldman Sachs is volledig afgelost. Stadiondirecteur Lilian de Leeuw heeft het nieuws bevestigd tegenover het Algemeen Dagblad. In totaal stond er een schuld van ruim vijftien miljoen euro open en hierover werd een flink bedrag aan rente betaald.

Stadion Feijenoord heeft tachtig procent voor haar rekening genomen en Feyenoord twintig procent. Beide partijen hadden geld geleend om de opstartfase van Feyenoord City te financieren. Het plan ging uiteindelijk niet door, maar de lening stond nog wel open. Het rentetarief liep elk kwartaal op en de laatste maanden was het zelfs boven de tien procent.

Daarnaast hanteerde Goldman Sachs enkele strenge voorwaarden, zoals dat Stadion Feijenoord een flink bedrag als reserve moest aanhouden. Nu dit allemaal achter de rug is, kan er weer geïnvesteerd worden. ''Dat betekent dat we financieel meer ruimte hebben. Dat is ook nodig, want er is veel achterstallig onderhoud aan het stadion. We hebben een meerjarenplan opgesteld, en daar kunnen we nu echt werk van maken,'' vertelt De Leeuw.

De Kuip maakte vorig jaar winst, maar kon vanwege de afspraken met Goldman Sachs niet een groot deel van de inkomsten weer uitgeven. ''Terwijl we echt moesten investeren in het stadion, aangezien Feyenoord nog zeker tien tot vijftien jaar in De Kuip blijft spelen.'' De gemeente heeft Stadion Feijenoord 'gered'. ''De afspraak met de gemeente gaf ons mede de financiële ruimte om de hypotheek af te lossen.''

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen