EK begint ook voor Kökcü: oud-Feyenoorder start tegen Georgië

EK begint ook voor Kökcü: oud-Feyenoorder start tegen Georgië

Het EK in Duitsland gaat dinsdagavond ook beginnen voor Orkun Kökçü. De oud-Feyenoorder neemt het met Turkije op tegen Georgië. Het duel in Groep F begint om 18:00 uur en wordt gespeeld in het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund.

Kökçü heeft een turbulent jaar achter de rug bij SL Benfica. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor een recordbedrag over naar de Portugezen en dat leverde hoge verwachtingen op. Kökçü begon goed, maar verloor in het nieuwe jaar zijn plek in de basis. Dat leverde een confrontatie op met trainer Roger Schmidt.

Daarnaast wist Kökçü zich te herpakken en zijn voeten te laten spreken. In totaal scoorde de Haarlemmer zeven keer en gaf elf assists in 43 wedstrijden voor SL Benfica. De goede statistieken leverden hem een plek op in de definitieve selectie van Turkije. Kökçü begint aan zijn tweede EK. Eerder maakte hij onderdeel uit van de ploeg die deelnam aan het EK in 2020.

Opstelling Turkije
Günokl; Kadıoğlu, Bardakcı, Akaydin, Müldür, Ayhan, Çalhanoğlu, Kökçü, Güler, Yıldız, Yılmaz.

Opstelling Georgië
Mamardashvili (GK); Kakabadze, Dvali, Kashia (C), Kverkvelia, Kochorashvili, Kvaratskhelia, Chakvetadze, Mekvabishvili, Tsitaishvili, Mikautadze

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties