El Ahmadi enthousiast: "Osman is echt de man van de eerste helft"

Feyenoord staat na een helft spelen tegen Go Ahead Eagles op een comfortabele 0-3 voorsprong. Hoewel het in de voetballerij altijd gek kan lopen, mag de ploeg van Brian Priske dit nooit meer uit handen geven. De Rotterdammers zijn simpelweg veel beter in De Adelaarshorst en kunnen vol vertrouwen toe voetballen naar de wedstrijd tegen SL Benfica. Vooral Ibrahim Osman krijgt halverwege veel complimenten.

"Feyenoord speelt gewoon heel goed", stelt Marciano Vink in de rust. "Go Ahead Eagles begon redelijk goed, alleen dan gaat Feyenoord voetballen. Dan zie je dat Hwang heel goed is en Timber weer zichzelf wordt." Oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi wil ook graag een speler uitlichten. "Osman speelt heel goed. Ik vind hem heel dreigend en ook de andere jongens die nieuw zijn worden steeds vaster aan de bal."

In De Eretribune op ESPN worden een aantal acties van Feyenoord uitgelicht. "Het middenveld van Feyenoord speelt hartstikke goed met Milambo die weg beweegt. Osman is vandaag denk ik wel de beste speler bij Feyenoord. Ook met een simpele één-twee. Ook het middenveld is heel vast aan de bal, maar Osman is echt de man van de eerste helft", zo vertelt El Ahmadi.

Vooral bij het eerste doelpunt van de avond maakte Osman een goede indruk. "Hij is sterk en snel. We hebben ook vaak gezien dat hij op de counter erg goed is. Hij is gewoon levensgevaarlijk. Bij zijn oude ploeg speelde hij vaak op links, dus misschien dat hij dat ook nog kan, maar dit is wel echt een gevaarlijke speler. Bij Minteh duurde het wel nog langer dan bij Osman."

"Hwang heeft heel veel opgelost voor Feyenoord, want daar zaten ze met Zerrouki best wel lastig. Hij heeft heel veel rust gebracht. Ook met Timber en zijn aanvoerdersband lijkt het nu dat het een beetje in elkaar gaat vallen. Soms is geduld een schone zaak", aldus Vink. El Ahmadi zijn positieve woorden kennen geen einde: "Het is denk ik de beste wedstrijd die Feyenoord tot nu toe heeft gespeeld. Ik vind ze echt sterk spelen en vast aan de bal."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen