Feyenoord accepteert schorsing Bart Nieuwkoop

Feyenoord accepteert schorsing Bart Nieuwkoop

De aanklager van de KNVB heeft Bart Nieuwkoop een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. De Rotterdammers moeten de 27-jarige rechtsback de aankomende twee duels missen.

De schorsing is een gevolg van de rode kaart die Nieuwkoop opliep in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard van afgelopen zondag. Feyenoord en de speler hebben de KNVB laten weten het voorstel te accepteren. Door de schorsing mist Nieuwkoop effectief de competitiewedstrijden bij Sparta Rotterdam van aankomende zondag en die tegen Almere City FC van een week later in De Kuip.

Reactie Slot
Tegenover ESPN stelde trainer Arne Slot die beslissing terecht te vinden, hij vond de actie van Nieuwkoop niet handig. ''De vraag is of hij op die plek in het veld zo agressief het duel in moet gaan. Ik ben het met je eens dat hij uitglijdt, maar dat is voor de scheidsrechter geen argument. Dus ik kon me wel vinden in de beslissing om daar rood voor te geven.''

Toen Slot zag hoe Nieuwkoop de overtreding maakte en hoe Córdoba reageerde, zag hij de bui al hangen. "Ik zag de overtreding niet, maar ik zag wel de reactie van de speler, die een beetje naar de achterkant grijpt van z'n been. Dus dan zal de tackle ongetwijfeld van achteren gekomen zijn. Toen dacht ik wel: oooh, chips. En dat bleek terecht te zijn", aldus de trainer.

“Natuurlijk was het terecht rood. Het maakt niet uit of het bewust is, of dit de bedoeling is. Dat maakt niet uit in de beoordeling,” vult Ali Boussaboun over het sleutelmoment in de wedstrijd aan in FC Rijnmond. Harry van der Laan is het hier niet mee eens. “Er wordt veel te snel rood gegeven tegenwoordig. Als je iemand bewust doormidden schopt of hem wil blessuren, dan is het rood. Nu wordt er, ook door de VAR, op basis van beelden op lagere snelheid heel snel rood gegeven. Dit was gewoon een gele kaart.''

De rode kaart was terecht.
Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties