Feyenoord brengt bezoek aan Sophia Kinderziekenhuis

De selectie van Feyenoord heeft woensdag een bezoekje gebracht aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De Rotterdammers deden onder meer spelletjes met kinderen die daardoor voor even hun vervelende ziekte konden vergeten.

''Iedereen is op de wereld om mensen te helpen'', vertelt Javairo Dilrosun in gesprek met RTV Rijnmond. ''Met alleen onze aanwezigheid doen we dat al. Het is heel mooi om kinderen met een ziekte de dag met een glimlach door te kunnen laten brengen. Ze vergeten hun ziektes even, dat vind ik mooi. Dit was een heel leuke dag''

De talentvolle Mimeirhel Benita was ook aanwezig. ''Ik kreeg een pak slaag van die kleintjes. Maar als ze lachen, lach ik ook. Het is goed om hier te laten zien dat we niet alleen aan voetbal denken.'' Feyenoord heeft ook bekend gemaakt dat het ruim 30.000 euro heeft opgehaald voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen.

"Dit is boven verwachting", vertelt Marjon Cnossen van het Sophia Ziekenhuis. "Dat Feyenoord en alle supporters dit hebben opgebracht is ongelooflijk en daar zijn we heel dankbaar voor. Het Sophia ligt vol met kinderen met zeldzame ziektes, die het vaak zonder diagnose en goede behandeling moeten doen. Van dit geld gaan we heel veel onderzoek doen, om de toekomst van die kinderen beter te maken.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties