''Feyenoord heeft al met al helemaal geen slechte window gehad''

''Feyenoord heeft al met al helemaal geen slechte window gehad''

Bij Feyenoord is er wat rumoer ontstaan na het sluiten van de transferwindow. Het mislopen van Assane Diao zorgde voor veel teleurstelling. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam vraagt zich af of een 18-jarige rechtsbuiten, die net heeft gedebuteerd in La Liga, als een gemiste kans moet worden gezien.

"Van een speler van achttien kun je je ook afvragen of dat nu de oplossing was geweest," vertelt de journalist van Voetbal International in Voetbalpraat. "Het was een totaal ander type dan Skov Olsen. Dat is ook opvallend. Negentien wedstrijden in La Liga en je had er veel voor moeten betalen. Misschien moet je dan maar denken: oké, het is niet gelukt. Misschien maar beter dat we deze jongen niet hebben gehaald. Nu hebben ze wat meer tijd om in de winter iets te doen. Ze hebben voorin nog echt wel genoeg keuzes."

Krabbendam heeft geen signalen ontvangen dat trainer Brian Priske teleurgesteld is in de transferwindow van Feyenoord. "Hij had het na Sparta wel over een gebrek aan kwaliteit, maar dat had te maken met de uitvoering. Ik heb Priske leren kennen als iemand die niet gaat klagen als hij geen nieuwe spelers heeft gekregen. Misschien dat hij dat intern doet, maar naar buiten toe is het een man die niet snel iemand wil afvallen.''

"Feyenoord heeft al met al helemaal geen slechte window gehad. In de breedte zijn ze absoluut sterker geworden," vervolgt Krabbendam zijn verhaal. Feyenoord heeft zich onder meer weten te versterken met Hugo Bueno, Jordan Lotomba en In-beom Hwang. "De specifieke doelen en transfertargets: vervanger van Wieffer en een rechtsbuiten zijn niet gelukt. Misschien past het met de Zuid-Koreaan wel op het middenveld, dat weet je nu nog niet. Het is alleen geen type Wieffer."

Perez ziet dat Feyenoord vooral veel centrale verdedigers in de selectie heeft. Met de terugkeer van Gernot Trauner, het aantrekken van Facundo González en Jeyland Mitchell, die steeds meer begint te wennen aan Nederland, is er voldoende keuze. Kenneth Perez suggereert dat met de blessure van Calvin Stengs en het niet aantrekken van een nieuwe rechtsbuiten, Feyenoord de komende weken wel eens 3-4-3 kan gaan spelen. "Dat legitimeert hem ook weer om dat te gaan doen," vult Krabbendam aan. "Wat hij in de Champions League ook echt van plan is om te gaan doen."

Mark Ruijl de nieuwe technisch directeur?

Bij Feyenoord gaan er momenteel geluiden dat Mark Ruijl intern doorgeschoven gaat worden naar technisch directeur. Dennis te Kloese focust zich dan weer volledig op het algemeen directeurschap in De Kuip. Krabbendam weet dat Feyenoord de transferwindow intern gaat evalueren. "Zeker na deze window. Het is ook niet zo dat Te Kloese alle dossiers doet. Het is puur het eerste elftal wat hij erbij heeft genomen, maar ik vind wel dat je als club altijd een technisch directeur nodig hebt. Je kan het er eigenlijk niet bij doen."

Welk cijfer geef jij Feyenoord voor de transferperiode?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties