Feyenoord heeft met Buonanotte een 'heerlijke voetballer' op het oog

Feyenoord heeft met Buonanotte een 'heerlijke voetballer' op het oog

Feyenoord gaat vol voor de komst van Facundo Buonanotte. Wanneer de Rotterdammers erin slagen om een akkoord te bereiken met Brighton & Hove Albion, kan dat worden gezien als een stunt. De 19-jarige Argentijn moet op huurbasis overkomen naar De Kuip. Voetbal International bevestigt de berichtgeving van vrijdagmiddag en schreef een analyse.

Buonanotte wist op jonge leeftijd door te breken bij Rosario Central. Oud-profvoetballer Carlos Tévez zag als trainer de linkspoot excelleren en uiteindelijk een transfer van zes miljoen euro maken naar de Premier League. Tévez sprak toen lovend over zijn kwaliteiten: "De manier waarop hij remt en versnelt, doet me enorm aan Messi denken. Het is lang geleden dat ik een voetballer heb gezien die me zoveel plezier geeft."

Journalist Pieter Zwart bekeek direct beelden van de mogelijke aanwinst van Feyenoord en ziet een aanvaller die lastig te verdedigen is. De linkspoot is behendig aan de bal, kan snel kappen en komt vaak tot een goede oplossing in de kleine ruimtes. Voor Feyenoord een uitstekend wapen om tegenstanders die zich ingraven pijn te doen. De conclusie wordt dan ook al snel gemaakt dat hij ook kan excelleren in de Eredivisie, want in de Premier League liet hij bij vlagen al zien over bijzondere kwaliteiten te beschikken.

Waarom kiest Brighton ervoor om Buonanotte dan toch te verhuren? De Engelsen zijn overtuigd van zijn kwaliteiten, maar hij moet vooral fysiek stappen maken. Hij is in de Premier League amper in staat gebleken om een wedstrijd volledig uit te spelen, daarnaast moet de Argentijn ook meer rendement halen uit zijn spel. Brighton zal ongetwijfeld gekeken hebben naar de manier waarop Yankuba Minteh stappen heeft gemaakt bij Feyenoord. Een dergelijk scenario lonkt nu ook voor Buonanotte.

Voor Feyenoord is het voordeel dat Buonanotte kan worden gezien als een serieuze concurrent en backup voor Calvin Stengs. De middenvelder kampt momenteel met een blessure, en de Argentijn kan uitstekend zijn rol overnemen in het 3-4-2-1-systeem van trainer Brian Priske. Bij Brighton liet Roberto De Zerbi al weten dat een dergelijke rol hem past: "Hij is geen vleugelaanvaller. Zijn kwaliteit is dat hij aan de binnenkant speelt, tussen de linies. Dat is zijn beste positie."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties