Feyenoord klaar voor Atlético Madrid dankzij hattrick Gimenez

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen. De stadionclub speelde een ongelukkige wedstrijd, totdat Yankuba Minteh zijn rentree maakte op het veld. De Gambiaan maakte het verschil met een flitsende actie voor het team van trainer Arne Slot. Ook Santiago Gimenez wist zichzelf te onderscheiden.

Gimenez schoot Feyenoord in Kralingen al vroeg op voorsprong. De Mexicaan wist zijn zestiende doelpunt van het seizoen te maken. Voor de ploeg van trainer Arne Slot leek er weinig aan de hand en kreeg voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden. Echter wist Excelsior vrij onverwachts de gelijkmaker binnen te schieten, waardoor het overwicht op het veld niet meer zichtbaar was op het scorebord.

yv20231125yv20231125a1b09944

Feyenoord moest aan de bak, mede omdat het kansen bleef missen. De gemiste kans van Gimenez tien minuten voor rust was veelzeggend. De spits werd, nadat Timber goed overzicht hield, volledig vrij gezet voor open doel. Gimenez kreeg het voor elkaar om over te schieten. De frustratie was zichtbaar bij Slot, die had gehoopt dat zijn ploeg de wedstrijd, met het oog op de cruciale duels tegen Atletico Madrid en PSV, al vroeg zou beslissen.

Vroeg in de tweede helft moest Slot noodgedwongen Thomas Beelen inbrengen. Bart Nieuwkoop raakte geblesseerd aan zijn bovenbeen en kon niet verder spelen. Geertruida schoof hierdoor door naar centrale verdediger. Na een uur spelen bracht Feyenoord Minteh in om een doelpunt te forceren. De Gambiaan kwam in het veld voor Ivanušec, die geen gelukkige wedstrijd speelde tegen Excelsior. In een regenachtig Woudenstijn werd de jacht op doelpunten geopend.

santimis

Lang duurde het niet voordat het net werd gevonden; Minteh was enorm belangrijk met zijn allereerste actie van de wedstrijd. De buitenspeler was niet te stoppen met zijn snelheid, behield het overzicht, en Gimenez kon vervolgens in het zestienmetergebied vrij afronden. De Mexicaan had deze keer zijn vizier scherp staan. Quinten Timber maakte een einde aan alle onzekerheid. De middenvelder zette een fraaie een-twee op en rondde vervolgens zelf uitstekend af.

Met nog twintig minuten te spelen was het zaak om de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Dinsdag wacht de volgende wedstrijd in de groepsfase van de Champions League alweer. Feyenoord slaagde daar echter niet in. Excelsior wist de aansluitingstreffer te maken, waardoor de Kralingers er weer in begonnen te geloven met nog een kwartier te spelen. Gimenez besliste de wedstrijd met zijn derde doelpunt van de avond. Het was direct zijn laatste balcontact. Ayase Ueda kreeg speelminuten.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties