Feyenoord komt niet tot scoren op Sportpark Smitshoek

Feyenoord heeft de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding niet weten te winnen. Nadat eerder PEC Zwolle en Club Brugge in de voorbereiding werden verslagen, eindigde het duel tegen Royale Union Saint-Gilloise in een gelijkspel. Op Sportpark Smitshoek in Barendrecht eindigde het duel tegen de nummer drie van België in 0-0.

Aan de start van het duel koos trainer Arne Slot voor drie wijzigingen in zijn basiself. Neraysho Kasanwirjo verving Marcus Pedersen, Marcos López verving Quilindschy Hartman en Thomas van den Belt kwam in de plaats voor Mats Wieffer. In de openingsfase van de wedstrijd kreeg Feyenoord de eerste mogelijkheid via Kasanwirjo. Ook de Belgen waren een keer dichtbij het doel, waardoor Justin Bijlow in actie moest komen. Gedurende de complete eerste helft zijn er voor beide ploegen weinig gevaarlijke momenten geweest.

In de tweede helft kregen meer talenten de kans van Slot. Met de ruststand van 0-0 zocht Feyenoord in de tweede helft steeds vaker de aanval en deed dat met name via de 17-jarige Leo Sauer. De linksbuiten werd hard aangepakt door de Belgen maar creëerde een aantal gevaarlijke kansen. Ook de 19-jarige Gjivai Zechiël speelde een goede tweede helft op het middenveld. In de tachtigste minuut zette Yankuba Minteh de tegenstander goed onder druk waardoor hij de bal wist te veroveren, maar ook deze kans zorgde niet voor een doelpunt.

De 19-jarige talentvolle middenvelder Gjivai Zechiël kan tevreden terugkijken op een sterke tweede helft.

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Bijlow; Kasanwirjo, Geertruida, Hancko, López; Zerrouki, Timber, Van den Belt; Dilrosun, Danilo, Paixão.
Tweede helft: Wellenreuther; Pedersen, Milambo, Hendriks, Hartman; Wieffer, Bullaude, Zechiël; Sauer, Minteh Jahanbakhsh.

Programma
Het eerste deel van de voorbereiding is nu officieel afgerond. Nadat de spelers morgen aanwezig zijn bij de Open Dag vertrekt de selectie van Feyenoord aanstaande maandag naar Oostenrijk voor een trainingskamp. De verwachting is dat daar nog twee oefenwedstrijden afgewerkt zullen worden, maar hierover is nog niks definitief gecommuniceerd door de Rotterdammers. Eerder werd TSG 1899 Hoffenheim genoemd als mogelijke tegenstander. Na het trainingskamp treft Slot met zijn elftal op donderdag 27 juli Villarreal en op Zondag 30 juli Benfica in De Kuip.