Feyenoord laat goed voetbal zien en wint ruim van Go Ahead Eagles

Feyenoord heeft zaterdagavond laten zien dat er wel degelijk genoeg kwaliteit in het elftal zit. De ploeg van Brian Priske heeft zeer overtuigend gewonnen van Go Ahead Eagles en de stand eindigde in 1-5. Bijna alle doelpunten waren spectaculair te noemen, maar vooral over het vierde teamdoelpunt zal de trainer heel enthousiast zijn.

Priske verraste in zijn opstelling door Gernot Trauner op te stellen aan de aftrap. De ervaren verdediger heeft een goede interlandperiode achter de rug, maar het bleef twijfelachtig of hij de voorkeur zou krijgen boven Thomas Beelen. De Oostenrijker heeft na zijn optreden van vanavond genoeg complimenten ontvangen op sociale media. Vanaf de aftrap werd snel duidelijk hoeveel rust Trauner in het elftal bracht.

De rust van Trauner zorgde ervoor dat Feyenoord snel onder de druk van Go Ahead Eagles vandaan kon voetballen. Na een kwartier spelen leverde dit een volledige terechte voorsprong op. Ibrahim Osman, die overigens een erg sterke wedstrijd speelde, versnelde langs de verdediging van de thuisploeg en ramde de bal genadeloos hard tegen het net. De voorsprong gaf het elftal van Priske dusdanig veel vertrouwen dat het voetbal steeds beter werd en dus lag de bal al snel voor een tweede keer tegen de touwen.

Het tweede doelpunt kwam vanaf de voeten van Antoni Milambo. Door een fout in de opbouw kon hij de bal veroveren en vervolgens bleef de talentvolle middenvelder erg rustig, waarna hij de bal met gemak via de binnenkant van de paal in het doel schoof. Ook in de resterende twintig minuten van de eerste helft bleef Feyenoord de overheersende ploeg en het lukte dan ook om de score nog verder uit te breiden. Zoals Quinten Timber deze wedstrijd wel vaker deed onderschepte hij een bal op het middenveld. De aanvoerder besloot na een korte loopactie om ook zelf uit te halen en met succes: 0-3 halverwege het duel.

In de eerste wedstrijden van dit seizoen was het altijd maar afwachten hoe Feyenoord na rust de kleedkamer uitkwam, maar ook dat lijkt na de wedstrijden tegen Girona FC en FC Twente wel goed te zitten. Zaterdagavond beleefden de Rotterdammers ook een erg eenvoudig tweede deel en kon er vol vertrouwen gevoetbald worden in aanloop naar de clash met SL Benfica.

Na bijna een uur spelen werd de wedstrijd definitief op slot gegooid door Feyenoord. Een prachtige aanval die begon in de laatste linie eindigde via simpel getik bij Ueda, waarna de spits de bal eenvoudig voorbij de keeper kon tikken. In de slotfase van de wedstrijd vond er nog een ander mooi moment plaats. Julián Carranza kon een strakke voorzet van In-Beom Hwang eenvoudig afmaken en scoorde zodoende zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers. De eretreffer viel twee minuten later en staat op naam van Edvardsen.

Go Ahead Eagles: Plogmann; Deijl, Nauber, Kramer, Adelgaard; Linthorst, Llansana; Adekanye, Breum, Antman; V. Edvardsen.
Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Trauner, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão.

Wissels
Go Ahead Eagles: De Busser, Jansen, Twigt, Smit, Weijenberg, Suray, O. Edvardsen, Everink, Amofa, Dirksen, Stokkers.
Feyenoord: Bijlow, Andreev, Beelen, Read, Mitchell, Gonzalez, Smal, Zerrouki, Hadj Moussa, Carranza, Ivanusec.