Feyenoord publiceert aankomende week jaarcijfers met zes miljoen winst

Feyenoord publiceert aankomende week jaarcijfers met zes miljoen winst

Feyenoord gaat in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Atlético Madrid de jaarcijfers bekendmaken, zo schrijft De Telegraaf zaterdagmiddag. De Rotterdammers maken financiële stappen en noteren na vier jaar verlies eindelijk weer eens zwarte cijfers.

Feyenoord heeft over het boekjaar 2022/2023 een nettowinst van zes miljoen euro weten te realiseren. Dat is mede dankzij de verkoop van de spelers als Tyrell Malacia, Marcos Senesi en Luis Sinisterra. Belangrijk om te vermelden is dat de uitgaande recordtransfer van Orkun Kökcü daarin niet is verwerkt. De vijfentwintig miljoen euro vast, en vijf miljoen aan gegarandeerde bonussen worden dit jaar meegenomen.

Hoewel de cijfers rooskleurig zijn en Feyenoord stappen maakt, merkt financieel directeur Pieter Smorenburg op dat er nog heel veel te winnen valt. De regerend kampioen van Nederland heeft nog 'weinig vet op de botten', aangezien het eigen vermogen de afgelopen jaren is geslonken van €30 miljoen naar €1 miljoen, en nu groeit het naar circa €6 miljoen. De omzet bedroeg afgelopen seizoen 99 miljoen euro, en dit seizoen stijgt dat boven de 100 miljoen euro.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties