Feyenoord speelt gelijk tegen stug Heerenveen

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen teleurstellend gelijkgespeeld. De Rotterdammers kwamen niet tot scoren in De Kuip en daarmee is het eerste puntverlies van het seizoen een feit.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en kreeg direct grote kansen. Javairo Dilrosun en Sebastian Szymanski waren dichtbij. Niet veel later kopte Jacob Rasmussen uit een hoekschop op de lat. Feyenoord was duidelijk de bovenliggende partij. SC Heerenveen probeerde vooral te overleven en hield het achterin compact.

In een snikheet stadion probeerde Feyenoord met snel combinatiespel de verdediging van de Friezen kapot te spelen. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het tempo omlaag en was het wachten op grote kansen. Creativiteit was nodig. Dilrosun probeerde het en kwam zijn tegenstander enkele keren goed voorbij. Alleen vanwege dubbele dekking bij Heerenveen ontstond er weinig gevaar.

De tandem Wålemark en Pedersen moet duidelijk nog aan elkaar wennen. De eerste helft vonden ze elkaar weinig. Aursnes bewees nog maar eens waarom Benfica in Rotterdam was om te onderhandelen. De Noor was aanspeelbaar en strooide met hoge ballen. Aursnes vond Pedersen wel twee keer en werd dan ook direct gevaarlijk. Toch gingen de twee ploegen zonder te scoren de kleedkamer in.

Tweede helft
Heerenveen begon de tweede helft met een grote kans op het eerste doelpunt. Van Hooijdonk probeerde zijn mede aanvaller Sarr te bereiken. Trauner voorkwam dat de Zweed gevaarlijk kon worden. Feyenoord probeerde daarna, onder toeziend oog van Igor Paixão op de tribune, het heft weer in handen te nemen. Alleen daar slaagde Feyenoord niet in. Heerenveen kwam sterk uit de kleedkamer en had de eerste vijftien minuten de overhand.

Daarna vond Slot het tijd om te wisselen. Wålemark en Szymański gingen naar de kant. Met de verse krachten Kökcü en Idrissi moest de jacht op het eerste doelpunt geopend worden. De grootste kans was daarna echter voor Heerenveen. Justin Bijlow hield Feyenoord op de been door een inzet van Sarr te keren.

Gimenez werd ruim tien minuten voor tijd gebracht door Slot. De Mexicaan werd met luid gejuich ontvangen door Het Legioen. Voor Feyenoord was er geen doorkomen aan. Heerenveen ging vol voor een punt en bleef het achterin compact houden. Met de ingevallen Toornstra en Alireza begon het te stormen. Vooral de middenvelder kreeg een enorme kans, maar schoot recht op de doelman af. Ook in de zeven minuten blessuretijd wisten de Rotterdammers het net niet te vinden waardoor Het Legioen teleurgesteld naar huis ging.

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Rasmussen, Pedersen (84' Toornstra); Aursnes, Timber (84' Alireza), Szymański (63' Kökcü); Dilrosun, Danilo (78' Gimenez), Wålemark (63' Idrissi).
sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Beek, Van Aken, Boschniewicz, Halilovic; Tahiri, Kohlert, Haye; Sarr, Van Hooijdonk

Wissels
Feyenoord: Marciano, Jansen, Benita, Hartman, Toornstra, Kökcü, Naujoks, Taabouni, Alireza, Idrissi, Gimenez.
sc Heerenveen: Mous, Bekkema, Ottele, Timossi, Kaib, Ali, Olsson, Nunumete, Al Hajj, Zaal.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen