Feyenoord strijdt voor ticket WK clubteams en 50 miljoen startpremie

Feyenoord strijdt voor ticket WK clubteams en 50 miljoen startpremie

Feyenoord is nog altijd serieus in de race voor een ticket voor het WK clubteams in 2025. Voor de Rotterdammers is het sportief gezien niet alleen een fantastisch podium, maar ook financieel kan het Feyenoord een behoorlijke boost geven. De prijzenpot is namelijk gevuld met een gegarandeerd startbedrag van 50 miljoen euro.

Voor Feyenoord is deelname aan het toernooi dat om de vier jaar gehouden gaat worden nog lang geen zekerheid. De stadionclub is in volle strijd met Ajax voor een ticket, maar wanneer beide clubs de komende weken Europees geen extra punten weten te behalen, dan zit PSV op het vinkentouw om deel te nemen. Dit meldt De Telegraaf dinsdagochtend.

Celtic - Feyenoord gaat sportief nergens meer om, maar is enorm belangrijk voor de Europese punten. Europa mag twaalf clubs inschrijven, Zuid-Amerika zes, Afrika, Azië en Noord- en Midden-Amerika vier en Oceanië één. De VS mag als organisator ook een club afvaardigen. De Europese tickets worden verdeeld aan alle winnaars van de Champions League tussen 2021 en 2024.

De resterende tickets worden toegewezen op basis van de coëfficiëntenpunten die zijn behaald tussen medio 2020 en medio 2024 in de Europese clubranglijst. Het is belangrijk op te merken dat elk land maximaal twee teams mag sturen naar het WK voor clubteams. Engeland heeft al het maximum aantal teams bereikt met Chelsea en Manchester City. Er is echter een uitzondering wanneer er drie of vier verschillende winnaars van de Champions League zijn uit één land, omdat alle Champions League-winnaars dan automatisch deelnemen.

Wanneer de huidige Europese clubranglijst erbij wordt gehaald, staat Feyenoord op de twaalfde plaats. Ajax staat dertiende en PSV veertiende. Het verschil tussen Ajax en Feyenoord is minimaal, waardoor de komende periode alles nog mogelijk is. Alle resultaten die clubs dit seizoen nog boeken tellen mee, daarom is het ontzettend belangrijk dat de ploeg van trainer Arne Slot woensdagavond in Glasgow wint en na de winterstop ook in de Europa League punten blijft scoren.

Wanneer Ajax donderdagavond niet weet te winnen van AEK Athene, dan heeft Feyenoord de Amsterdammers niet meer als concurrent. PSV moet minimaal de kwartfinale van de Champions League halen om nog kans op het WK voor clubteams te maken. De Nederlandse clubs moeten overigens ook nog hopen dat Arsenal, Manchester United of Newcastle United de huidige Champions League niet wint, dan vervalt de twaalfde plaats en mag een derde Engelse team deelnemen aan het toernooi.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties