Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in Europa

Feyenoord heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een derde plaats. De Rotterdammers spelen daardoor na de winterstop een tussenronde in de Europa League. Feyenoord zal worden gekoppeld aan een nummer twee uit een van de Europa League-poules. Donderdagavond zijn de beslissingen gevallen.

SC Freiburg, Olympique de Marseille, Sparta Praag, Sporting CP, Toulouse, Stade Rennes, AS Roma en Qarabag zijn erin geslaagd om te overwinteren in Europa. De acht clubs zijn als tweede geëindigd in de groepsfase van de Europa League en behoren tot een potentiële tegenstander van Feyenoord. Aanstaande maandag 18 december, rond 13:00 uur, vindt de loting plaats. Feyenoord weet al dat het de eerste wedstrijd in De Kuip zal spelen. De wedstrijden in de tussenronde vinden plaats op 15 en 22 februari.

Het is voor clubs niet mogelijk om een ploeg uit hetzelfde land te treffen. Voor Feyenoord heeft dit geen gevolgen, want Ajax is na de winterstop niet meer actief in de Europa League. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finales, waarvoor de Europa League-groepswinnaars zich rechtstreeks kwalificeerden. De achtste finales zijn op 7 en 14 maart. De finale van de Europa League is op 22 mei in het Aviva Stadium in Dublin.

Om op de poll te stemmen, open het originele artikel hier.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen