Feyenoord verliest kansloos na vier tegendoelpunten in achttien minuten

Feyenoord verliest kansloos na vier tegendoelpunten in achttien minuten

Feyenoord heeft een vervelende oefenwedstrijd in Portugal achter de rug. De ploeg van Brian Priske zakte compleet door het ijs tijdens de eerste serieuze test van de voorbereiding. SL Benfica bleek al snel een maatje te groot en wist binnen achttien minuten vier keer het net te vinden.

Priske koos voor Justin Bijlow op doel en Kasanwirjo als opvallende naam in de verdediging. Na een aantal minuten was de toon al gezet. SL Benfica oogde fit en zat er kort op. Feyenoord kwam er geen moment uit en het was dan ook wachten op het eerste tegendoelpunt. De achttienjarige Prestianni kreeg de bal voor zijn voeten in de zestien en krulde de bal in de verre hoek. Met Geertruida en Zerrouki vlak voor de verdediging oogde het kwetsbaar.

yv2024728yv2024728a1a06910

Voor Feyenoord was de waarschuwing allesbehalve aangekomen. Door slordigheid in de opbouw en enkele goede combinaties van SL Benfica liep de score al na achttien minuten op naar 4-0. Feyenoord wist geen vuist te maken. Ook zat er geen enkele lijn in het spel van Priske. Met Hadj Moussa, Gimenez en Paixão werden er in de eerste helft ook geen enkele serieuze kansen gecreëerd. De Portugezen konden zich, zoals te zien in onderstaande video, vrij eenvoudig onder de hoge druk uit combineren

De tweede helft begon met een geplande wissel tussen Bijlow en Wellenreuther. SL Benfica nam duidelijk gas terug, waardoor Feyenoord iets meer in het spel kwam. Dat leverde na vier minuten een kans op voor Paixão. De Braziliaan schoot ruim over het doel. Na een uur kreeg Gimenez een mogelijkheid om te scoren voor Feyenoord. Na een goed drukzetmoment kwam de Mexicaan in scoringspositie, maar zijn inzet werd door een verdediger verwerkt tot een corner.

yv2024728yv2024728a1c05070

Het was direct de laatste mogelijkheid voor Gimenez. Na een uur paste Priske zijn eerste veldwissels toe. Geertruida, Zechiel en Hadj Moussa gingen naar de kant. Lingr, Zechiel en Ueda kregen een half uur speeltijd. In de tweede helft stond er een iets beter Feyenoord op het veld, waarin vooral het drukzetten van de ploeg beter uitpakte. Dat leverde gevaarlijke mogelijkheden op via onder meer Hancko en wederom Paixão.

Positief voor Feyenoord was de invalbeurt van Zechiël. De middenvelder stond op zijn vertrouwde positie en schroomde niet om de bal te vragen. Daarnaast was hij ook een aantal keer belangrijk met een goede interceptie. Na de vele wissels aan beide kanten werden er amper meer kansen gecreëerd. Een minuut voor tijd wist Cabral nog wel de 5-0 binnen te werken. Voor Priske is er werk aan de winkel. Woensdag wacht de laatste test tijdens de voorbereiding: AS Monaco komt op bezoek in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties