Feyenoord verliest topper en ziet PSV uitlopen naar tien punten

Feyenoord verliest topper en ziet PSV uitlopen naar tien punten

Feyenoord heeft een teleurstellende topper achter de rug. De Rotterdammers verloren de thuiswedstrijd van PSV in De Kuip, waardoor een nieuw kampioenschap zo goed als vergeten kan worden. De ploeg van trainer Arne Slot staat tien punten achter op de koploper uit Eindhoven, dat dit seizoen nog geen duel heeft verloren in de Eredivisie.

Slot begon met Ramiz Zerrouki op het middenveld en Luka Ivanušec als linksbuiten. Calvin Stengs moest voor de creativiteit zorgen vanaf de rechtsbuitenpositie. Feyenoord begon matig aan het duel, vooral de opbouw was erg slordig aan de kant van de stadionclub. Daardoor duurde het lang voordat Feyenoord grote kansen wist te creëren. Lutsharel Geertruida was twee keer dichtbij een openingsdoelpunt, maar wist oog in oog met Walter Benitez niet als winnaar uit de strijd te komen.

yv2023123yv2023123a1a00001

Tijdens de rust moest Feyenoord noodgedwongen een wissel doorvoeren. Quilindschy Hartman kwam in de eerste helft in botsing met Teze en hield daar een blessure aan zijn hoofd aan over. Tijdens de rust werd duidelijk dat Hartman niet verder kon, en Lopez was zijn vervanger. Feyenoord was beter aan de bal, en dat leverde enkele gevaarlijke momenten op voor het doel van PSV. De uitploeg bleef vervolgens vrij makkelijk op de been en wist het duel na ruim een uur naar zich toe te trekken.

Met de ingevallen Minteh hoopte Feyenoord een doelpunt te kunnen forceren. Het was echter Ismael Saibari die een voorzet van Bakayoko wist binnen te werken. Nog geen vier minuten later was daar de volgende dreun voor de Rotterdammers. Boscagli kopte een voorzet binnen uit een corner. Slot greep direct in door Ueda en Paixão te brengen. Voor Feyenoord was dit het startsein voor een slotoffensief. David Hancko was dichtbij met een kopbal op de lat; even later bracht Santiago Gimenez de spanning terug in de wedstrijd.

copyright proshots 23380044

Met het doelpunt van Gimenez en de steun van Het Legioen ging Feyenoord op zoek naar een resultaat. Gernot Trauner was even daarvoor al gewisseld voor Paixão, waardoor het achterin ook opletten was. Uiteindelijk werd de gelijkmaker niet meer binnengeschoten, waardoor een achterstand van tien punten op koploper PSV een feit is. Eerder werd er verloren van Atlético Madrid, de week van de waarheid is enorm teleurstellend verlopen. Donderdag wacht een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties