Feyenoord verspeelt wederom punten op eerste speeldag

Feyenoord verspeelt wederom punten op eerste speeldag

Feyenoord heeft een teleurstellende zaterdagmiddag achter de rug. De Rotterdammers starten het seizoen opnieuw met puntenverlies. Willem II wist in de slotfase de gelijkmaker binnen te koppen, waardoor de ploeg van Brian Priske het seizoen begint met een valse en teleurstellende start.

Priske begon het duel met drie wijzigingen aan zijn basisopstelling ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV. De keuze om te beginnen met Milambo was tactisch. Beelen en Stengs konden niet starten vanwege blessureleed. Daardoor moesten Kasanwirjo en Ivanusec noodgedwongen aan de aftrap verschijnen tegen Willem II.

De tactische keuze van Priske om Milambo te laten starten ten koste van Zechiel pakte direct goed uit. De talentvolle middenvelder wist via een fraai doelpunt Feyenoord op voorsprong te schieten. De stadionclub had het balbezit en zocht direct nadrukkelijk naar het tweede doelpunt. Willem II kon in een uitverkochte en sfeervolle Kuip niets anders dan tegenhouden.

De statistieken bevestigen het spelbeeld in De Kuip ook na een half uur. Feyenoord had 82% balbezit en wist daarin negen kansen te creëren. Willem II daarentegen had nog geen enkel schot geproduceerd. Toch wist Feyenoord in de eerste helft niet meer doelpunten te maken, waardoor er voor Priske genoeg viel te bespreken tijdens de rust.

copyright proshots 25998864

Na rust kreeg Santiago Gimenez direct zijn tweede grote kans. De inzet van de Mexicaan werd ternauwernood verwerkt tot een corner. Aan alles voelde je dat het tweede doelpunt van Feyenoord in de lucht hing, maar in de eindfase werden er regelmatig verkeerde keuzes gemaakt. Na een uur spelen wist ook David Hancko een grote mogelijkheid niet om te zetten in een doelpunt.

Bij Feyenoord kregen Milambo en Ivanusec een uur speeltijd. Timber maakte zijn rentree en ook de behendige Hadj Moussa maakte zijn opwachting. Ook Pedersen en Ueda kregen speeltijd in de slotfase van de wedstrijd, waarin Willem II acht minuten voor tijd de gelijkmaker wist binnen te koppen. Het eerste gevaarlijke moment van de Tilburgers werd direct omgezet in een doelpunt. Eenruiter tastte mis en Vaesen kon daardoor de gelijkmaker binnenknikken.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties