Ramiz Zerrouki heeft opnieuw zijn kans niet gegrepen bij Feyenoord. De middenvelder werd door trainer Robin van Persie beloond met een basisplaats, nadat hij een goede indruk had gemaakt als invaller en op het trainingsveld. Zerrouki kon tegen Fortuna Sittard echter niet overtuigen en werd in de rust gewisseld.
"Zerrouki gaat nu wel heel opvallend worden," begint Feyenoord-watcher Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Het is niet gelukt onder Slot, niet gelukt onder Priske, en daarna heeft hij een pittige blessure gehad. Hij komt terug, traint goed en valt goed in. Van Persie geeft hem een boost door te zeggen: hij traint goed, dus we zetten hem nu in de basis. Als je Van Persie vooraf hoorde, dan kreeg je er vertrouwen in: met Zerrouki op zes, dat gaat hem echt worden dit keer."
Feyenoord speelde uiteindelijk met Zerrouki een matige eerste helft, en met In-beom Hwang werd in de tweede helft het verschil gemaakt. "Het is heel vervelend voor die jongen, en de eerste helft had ook niet alleen met hem te maken dat het niet liep. Maar Zerrouki moet wel de kansen grijpen die hij krijgt, en die zullen er niet veel meer zijn. Als Hwang zich de komende weken optraint, dan speelt hij altijd. Moder speelt altijd, en Milambo is dan wel niet in zijn beste vorm, maar daar zien ze veel in. Er is wel een slag gaande op het middenveld."
Feyenoord weet qua voetbal nog niet te overtuigen
Gouka heeft Feyenoord ook tegen Fortuna Sittard niet zien overtuigen met oogstrelend voetbal. Voor Van Persie is het resultaat momenteel heilig, en dat gaat met vijf overwinningen op rij meer dan uitstekend. "De eerste helft zit je eigenlijk naar niks te kijken. Fortuna Sittard heeft de wedstrijd onder controle en het lukt Feyenoord niet om op te bouwen. Op de juiste manier druk zetten lukt ze niet. In de tweede helft valt er een doelpunt uit een corner en wordt het anders."
"Hwang is daarvoor erin gekomen, natuurlijk is dat een goede speler. Maar ik vind het ook te makkelijk om te zeggen: Hwang komt erin en nu gaat het wel draaien. Het doelpunt van Moder veranderde juist alles. Fortuna moest daardoor uit de verdedigende stellingen. Feyenoord kreeg iets meer rust; je zag wel dat ze de bal sneller tussen de linies kregen. We zitten ook te kijken naar voetbal dat niet veel beter is dan wat onder Priske werd gespeeld."
"Het voetbal lijkt ook een beetje op het Farioli-voetbal'', vervolgt de journalist. ''Je kan het op twee manieren beoordelen. Van Persie staat voor aanvallend voetbal: wat is dit nou, Feyenoord is er niks mee opgeschoten. Je kunt ook zeggen: hij heeft er vijf gewonnen en één gelijkgespeeld in de Eredivisie, is nog in de race om de tweede plek en heeft een moeilijke fase overgenomen. Beoordeel hem pas op het voetbal vanaf volgend seizoen en kijk nu naar wat hij presteert qua punten. Je kunt kiezen wat je wil."
Plaats reactie
FrNiels2017 +158297
Voormalige topspelers beginnen altijd met een heel romantisch beeld van voetbal aan hun klus. Maar het zijn ook geboren winnaars dus op het moment dat blijkt dat hun spelers dat helemaal niet kunnen brengen en/of het teveel moeite kost, passen ze zich vanzelf aan. Mooi voetbal wordt vaak gespeeld onder trainers die zelf niet bijster hoog gevoetbald hebben.
bonakalou7 +69808
Interessante theorie, maar dat zijn Uw theorieën per definitie.
FrNiels2017 +158297
Grote held u
bonakalou7 +69808
Maar dan toch wel mijlenver na u.
bonakalou7 +69808
Overigens wel hilarisch dat onze theorie nog steeds niet in de datamodellen van clubs zit verwerkt. En dat clubs dus niet doorhebben dat wij met Carranza, Beelen en Wellenreuther goud in handen hebben. Dan wil je gewoon geen prijzen winnen.
FrNiels2017 +158297
Hahaha precies ja
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties