Feyenoord wint ook tweede duel in de voorbereiding

Feyenoord wint ook tweede duel in de voorbereiding

Feyenoord heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Brian Priske was in De Kuip te sterk voor KRC Genk. Een eigen doelpunt van de Belgen, een doelpunt van Igor Paixão en een inzet van Antoni Milambo leverden een 3-1 overwinning op.

Feyenoord begon met de teruggekeerde Quinten Timber, Marcus Pedersen en Thomas Beelen uitstekend aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam wel op gelukkige wijze op voorsprong vanwege een knullig eigen doelpunt van de Belgen. Joris Kayembe werkte een splijtende pass van Timber in zijn eigen goal. Na een kwartier kwam KRC Genk meer in de wedstrijd na een uitstekende fase van de Rotterdammers.

Christopher Bonsu Baah wist na twintig minuten de gelijkmaker binnen te schieten. De Ghanese spits kapte Beelen uit en schoot vervolgens hard hoog in het doel waardoor Timon Wellenreuther kansloos was op zijn inzet. Het spelbeeld was vervolgens in evenwicht waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen.

Feyenoord wint ook tweede duel in de voorbereiding

Namens Feyenoord was de goed spelende Calvin Stengs dichtbij zijn tweede treffer van de voorbereiding. De middenvelder schoot snoeihard van een onmogelijke hoek op de lat. Voor Feyenoord was het naast het inslijpen van het nieuwe spelsysteem ook van belang om geen blessures op te lopen. KRC Genk schuwde de duels niet en dat resulteerde in een enkelblessure voor Timber.

Timber moest na een half uur het veld verlaten voor de jonge Milambo. Trainer Brian Priske had aangegeven veel te wisselen en dat deed hij in de rust. Beelen en Pedersen bleven achter in de kleedkamer. Ook de uitstekend spelende Jan Plug werd gewisseld. Zechiël, Slory en Kasanwirjo kwamen voor het drietal het veld in. Dat leverde direct enkele kansen op.

Na een uur spelen werd daadwerkelijk het net gevonden. Stengs beloonde zijn uitstekende spel door een fraaie assist af te leveren op Igor Paixão. De Braziliaan werd weggestuurd door de middenvelder en wist vervolgens af te ronden. Voor Priske direct een reden om Sebaoui, Read, Berger, Hadj-Moussa, Giersthove en Nadje in te brengen.

Feyenoord wint ook tweede duel in de voorbereiding

De talenten zorgden voor nieuwe energie in het elftal. Met name Slory liet met enkele leuke acties zichzelf zien. Hadj-Moussa was dichtbij zijn eerste treffer. De buitenspeler schoot een vrije trap op de paal. Vanwege de vele wisselingen aan beide kanten werd het ook rommelig waardoor de echte grote kansen uitbleven. Het was Milambo die de eindstand bepaalde op een 3-1 overwinning voor de Rotterdammers.

Al met al kan Feyenoord terugkijken op een prima wedstrijd. Priske was meerdere malen lachend langs de zijlijn te zien en zal ongetwijfeld ook genoeg punten hebben gezien waar aan gewerkt moet worden. Vooral een grote fase van de eerste helft oogde het nieuwe systeem achterin kwetsbaar wanneer afspraken niet werden nagekomen of balverlies werd geleden in de opbouw.

Opstelling eerste helft Feyenoord
Wellenreuther, Nieuwkoop, Beelen, Tsoungui, Plug, Zerrouki, Timber (31’ Milambo), Stengs, Pedersen, Ueda, Paixão.

Opstelling tweede helft Feyenoord
Wellenreuther (61’ Berger), Nieuwkoop (61’ Read), Zechiёl, Tsoungui (61' Giersthove), Kasanwirjo, Zerrouki (61’ Nadje), Milambo, Slory, Stengs (61’ Hadj Moussa), Ueda (61’ Sebaoui), Paixão (61’ Sauer).

yv2024713yv2024713a9c05745
Lees meer over
Antoni Milambo Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties