Feyenoord wint van NEC op zonnige voetbalmiddag

Feyenoord kan met de drie punten op zak het vizier richten op de laatste wedstrijd van het seizoen. Zondagmiddag hebben de Rotterdammers in speelronde 33 verdiend gewonnen van NEC. Het eerste doelpunt van de middag staat op naam van Calvin Stengs en uiteindelijk waren ook Yankuba Minteh en Ayase Ueda trefzeker.

Slot moest de wedstrijd beginnen met een flink gehavende selectie. Naast de bekende blessures konden ook Quinten Timber en Santiago Gimenez zondagmiddag geen speelminuten maken en dus zaten er 'slechts' zes veldspelers op de bank. Volgens de trainer was dit een mooie kans voor andere spelers die hard hebben gewerkt, maar minder actief waren in wedstrijden. Zodoende begonnen Marcos Lopez en Thomas van den Belt aan de aftrap.

In de openingsfase ging de wedstrijd behoorlijk twee kanten op. Het initiatief begon bij de Rotterdammers via Zerrouki en Ueda, maar al snel werd ook de thuisploeg gevaarlijk. Via een sterke solo ontglipte Gonzàlez de verdediging van Feyenoord na een kwartier spelen, maar Yankuba Minteh gaf niet op en wist na een geweldige sprint het schot van de Spanjaard te blokkeren. Verder hield het elftal van Slot wel het overwicht, maar lukte het niet om gevaarlijk te worden.

Op slag van rust was het Stengs die zijn ploeg toch op voorsprong wist te zetten. De middenvelder kreeg de ruimte om naar binnen te komen, om vervolgens de bal tegendraads in de rechterhoek te schieten. Op basis van alle statistieken was het ook volledig terecht dat Feyenoord na 45 minuten spelen op voorsprong kwam.

copyright proshots 25215630

Hoewel Feyenoord op voorsprong stond bij de start van de tweede helft, was er voor Slot ook genoeg om te bespreken met zijn spelers in de rust. Op diverse vlakken kon het namelijk nog beter bij de Rotterdammers. Toch heeft die toespraak op korte termijn niet geholpen, want letterlijk het eerste schot van NEC vloog twee minuten na rust direct tegen het net. De wedstrijd ging direct door met spektakel nadat Nuytink Ueda naar de grond haalde, terwijl hij oog in oog stond met Cillessen. Dit zorgde ervoor dat NEC met tien man de wedstrijd moest vervolgen.

Met één speler meer ging Feyenoord in de tweede helft op jacht naar het winnende doelpunt. Na bijna zestig minuten spelen werden de Rotterdammers wederom gevaarlijk, maar leek de aanval te eindigen bij een verkeerde keuze van Ueda. Achteraf bleek juist die keuze van de Japanner perfect, want Minteh kon de bal hard tegen het net schieten en zijn ploeg weer op voorsprong zetten.

yv2024512yv2024512a9c08516

Door de rode kaart en achterstand bracht trainer Rogier Meijer heel veel aanvallende wissels in het veld en dat zorgde ervoor dat NEC wederom op gelijke hoogte kwam. In de slotfase gingen beide ploegen voor de overwinning en daardoor kwam het veld vaak open te liggen. Feyenoord kon hier uiteindelijk als laatste van profiteren door de 2-3 te scoren.

NEC: Cillesen, Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Proper, Hoedemakers, Sano; Chery, Sow, Rober.
Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Zerrouki, Van den Belt, Stengs; Minteh, Ivanušec, Ueda.