Frankrijk wint nipt van Oostenrijk na EK-debuut Trauner

Frankrijk wint nipt van Oostenrijk na EK-debuut Trauner

Gernot Trauner heeft maandagavond als invaller zijn debuut gemaakt op het EK. De verdediger van Feyenoord maakte zijn eerste minuten op een groot eindtoernooi. Trauner kreeg van bondscoach Ralf Rangnick dertig minuten speeltijd in een boeiend voetbalgevecht tegen Frankrijk.

Oostenrijk begon uitstekend aan de wedstrijd tegen titelfavoriet Frankrijk. Hoewel de Fransen de bovenliggende partij waren en een aantal kansen kregen, liet ook Oostenrijk zich zien voor het doel van Mike Maignan. Het was uiteindelijk Maximilian Wöber die met een eigen doelpunt Oostenrijk op achterstand zette.

In de tweede helft kreeg Frankrijk wederom grote mogelijkheden om een doelpunt te maken. Sterspeler Kylian Mbappé had de 0-2 op zijn schoen. De aanvaller van Real Madrid faalde echter oog in oog met Patrick Pentz en schoot naast. Trauner kwam als invaller binnen de lijnen voor Wöber. De Feyenoorder behaalde een passnauwkeurigheid van 94%.

Ondanks een slotoffensief van Oostenrijk en enkele gevaarlijke uitbraken van Frankrijk werd er niet meer gescoord in de Esprit Arena. Door de overwinning van Frankrijk gaan de Fransen samen met Nederland aan kop in Groep E. Beide landen hebben drie punten na de eerste groepswedstrijd. Voor Nederland wacht vrijdagavond de kraker tegen Frankrijk.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties