''Geef dan heel die zijde achter de goal aan Feyenoord''

Naast een uitverkocht uitvak hadden nog vele Feyenoordsupporters een thuiskaart voor de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Midtjylland bemachtigd. Dit leidde tot zoveel ophef in Denemarken dat het journaille de wedstrijd nauwelijks besproken heeft, maar vooral inging op het gedrag van de supporters. Journalisten vroegen zich onder andere af of Feyenoord zelf nog met een statement zou gaan komen.

"Ik heb gesproken met een woordvoerder en Feyenoord zegt heel duidelijk dat ze formeel alleen verantwoordelijk zijn voor wat er in het uitvak gebeurt. 'Dat is allemaal goed gegaan gelukkig en wij zijn niet verantwoordelijk voor wat er in de andere vakken gebeurt, dat is het pakkie-an van Midtjylland'. Feyenoord heeft afgeraden om vrije verkoop toe te staan. Nou weet ik ook wel: Feyenoorders zijn altijd creatief, komen op allerlei manieren aan kaarten. Alleen zijn het dan misschien twee- a driehonderd man die aan kaarten komen in plaats van duizend", aldus Frank Stout in de FC Rijnmond podcast.

Feyenoord-watcher Dennis van Eersel vult aan: ''Het stadion zat ook niet vol. Er zaten 9044 mensen en heel veel Denen hebben hun kaarten doorverkocht aan Feyenoorders. Het is ook vraag en aanbod: als je weet dat er hier zoveel Feyenoorders zijn en je stadion is toch niet uitverkocht, geef dan heel die zijde achter de goal aan Feyenoord. Dat mag van de UEFA dan weer niet, maar je had kunnen reguleren dat alleen daar Feyenoorders zouden zitten."

Dat de media schande spreekt van de incidenten is een logisch gevolg. "Ze zijn het in Denemarken ook helemaal niet gewend, daar is niet zo'n supporters cultuur. Voetbal leeft hier ook niet zo gigantisch, je hebt er niet echt volksclubs zoals in andere landen. Ze waren gewoon erg verrast en overrompeld", zo sluit Van Eersel af.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen