Geertruida en Hartman maken kans op titel 'Held van het Jaar'

Geertruida en Hartman maken kans op titel 'Held van het Jaar'

Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman maken kans op de uitverkiezing voor Held van het Jaar. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Helden Magazine aan een sporter die een bijzonder jaar achter de rug heeft. De twee Feyenoorders zijn genomineerd, nadat zij eerder al werden uitgeroepen tot Held van de Maand.

Geertruida was de 'Held van de Maand' in maart. In die maand verlengde het kind van de club zijn contract bij Feyenoord, debuteerde hij in het Nederlands elftal en maakte hij de winnende goal tegen Ajax die Feyenoord later de titel zou opleveren. "Lutsharel staat steeds meer in the picture, maar interviews geeft hij niet graag. Hij stottert en dat wordt erger als er een camera op hem gericht is. Lutsharel is een man van geen woorden, maar daden", schreef het tijdschrift over hem.

Twee maanden later, in mei, was dezelfde eer voor ploeggenoot Quilindschy Hartman. Het was de maand waarin hij zijn doorbraakseizoen bij Feyenoord 1 afsloot met de landstitel. Dat terwijl hij eerder dat seizoen nog dicht bij een huurtransfer naar Excelsior was. "Quilindschy heeft een lichaam vol tatoeages en boezemt mede daardoor op jonge leeftijd al angst in. Op het veld is hij ook voor de duivel niet bang. Naast het veld is hij juist een zachtaardige, sociale jongen. Kortom, Feyenoord heeft er een publiekslieveling bij."

Stemmen
Hartman en Geertruida hebben voor deze titel concurrentie van nog eens 15 andere sporters. De enige andere voetballer is Nathan Aké. Andere genomineerden zijn bijvoorbeeld Femke Bol, Sifan Hassan, Jutta Leerdam, Mathieu van der Poel, Dafne Schippers, Max Verstappen en Annemiek van Vleuten.

Stemmen kan tot en met 5 januari via deze link.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties