Geertruida ontfermt zich over Milambo: ''Ik moet blijven werken''

Geertruida ontfermt zich over Milambo: ''Ik moet blijven werken''

Antoni Milambo laat zich weer gelden als een groot talent. De 18-jarige middenvelder maakte twee jaar geleden als jongste debutant ooit zijn eerste speelminuten tijdens een officiële wedstrijd van de Rotterdammers. Inmiddels kent Milambo een uitstekende maand met een doelpunt in de Youth League, twee belangrijke goals bij Oranje Onder 19 en zaterdagavond trefzeker tegen Vitesse.

"Ik sta hier met een heel goed gevoel," vertelt Milambo na de wedstrijd in gesprek met Feyenoord Media. "Iedereen die de jeugd heeft meegemaakt wil wel een doelpunt maken in De Kuip, dus dat voelt heel goed." Milambo scoorde tegen de Arnhemmers zijn eerste goal tijdens een officiële wedstrijd in het eerste. "Leo had de bal aan de linkerkant, en ik zag hem naar binnen gaan en opkijken; toen dacht ik, ik loop erin. Het enige wat ik in mijn hoofd had was om de bal te verlengen, en dat lukte met mijn hak."

Lutsharel Geertruida en David Hancko waren een van de basisspelers van Feyenoord die zich direct bekommerde om Milambo. Na het doelpunt en het laatste fluitsignaal zochten ze het talent direct op. "Ze vonden het heel mooi. Lutsharel ken ik al veel langer, dus hij vond het ook heel mooi. Hij heeft mij ook een soort motivatiebericht gegeven, dat dit heel mooi is, maar dat er nog meer moet komen en dat ik moet blijven werken om bepaalde doelen te halen."

Fysiek stappen gemaakt
Feyenoord kon de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen in de tweede helft. "Op zich was het af en toe rommelig, maar ik vond het wel een goede wedstrijd. We stonden 3-0 voor, dus ze zaten niet echt meer op onze huid. We konden de bal vrij makkelijk rondspelen. Ik heb me heel goed ontwikkeld op het fysieke gedeelte. Natuurlijk ook mentaal, dat hoort er ook bij. Als je bijvoorbeeld een keer niet invalt, moet je erbij blijven met je hoofd. Altijd je best blijven doen om toch in te vullen, en gelukkig is dat vandaag gebeurd."

Lees meer over
Antoni Milambo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties