Giersthove: "Dat was wel moeilijk, maar De Wolf heeft mij geholpen"

Mannou Berger en Djomar Giersthove zullen komend seizoen vermoedelijk niet in de selectie van Feyenoord 1 zitten, maar wel kregen ze tijdens de voorbereiding de kans om te ervaren hoe dat is. Brian Priske nam beide talenten mee op trainingskamp naar Oostenrijk en ook bij de oefenwedstrijden waren ze aanwezig.

"Het is leuk. Trainingskamp is wel altijd hard werken, maar om de jongens hier mee te maken is toch anders", vertelt Berger tegenover de camera van Feyenoord ONE. "Normaal heb je trainingen en ga je daarna weer naar huis. Nu maak je elkaar elke dag mee. Zowel bij het ontbijt als bij het diner. Je trekt meer met elkaar op. Dat is voor het teamgevoel ook wel goed. Het is wel een groep waar je je makkelijk kan aanpassen en je wordt goed opgevangen."

"Het is natuurlijk een grote eer en denk ik ook een compliment naar hoe je afgelopen seizoen hebt gepresteerd", vervolgt de 19-jarige doelman. Het verschil met de jeugd in trainingen en intensiteit is goed te merken, zo vertelt Giersthove. "Het zijn echt mannen waar je mee speelt. Ze zijn sneller, sterker en slimmer." Priske vond een aantal dingen belangrijk bij het meenemen van de jeugdspelers. "We moesten zorgen dat we onszelf bleven en dingen proberen op te pakken van de oudere spelers. Ik ben met John de Wolf vooral bezig geweest met het koppen en de timing daarvan."

Laten zien als speler 

De 19-jarige spelers van de Academy voelen allebei wel een bepaalde druk om zichzelf te bewijzen aan de trainer en mogelijk een vaste plek in de selectie te bemachtigen. "Wat ik bij mezelf wel merk, is dat ik een rustige jongen ben. Als verdediger bij Feyenoord moet je echt veel coachen en neerzetten. Ik speel nu ook met andere spelers en echte profs. Dat was voor mij wel moeilijk, maar John de Wolf heeft mij geholpen", vertelt Giersthove.

Vooral de mensen om hem heen geven Berger regelmatig het besef hoe bijzonder het is wat hij meemaakt. "Dat dringt dan pas tot je door hoe speciaal het eigenlijk is. Dat is wel iets wat ik vaak vergeet. Je wil je bewijzen en van je beste kant laten zien, maar echte druk valt wel mee."

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen