Gimenez blijft in trek: ''Sterker nog, clubs zijn er al mee bezig''

Gimenez blijft in trek: ''Sterker nog, clubs zijn er al mee bezig''

Santiago Gimenez blijft in trek bij Europese clubs. De Mexicaan is bezig aan een mindere periode in het shirt van Feyenoord en ook tijdens de Klassieker stond het vizier van de spits niet scherp. Gimenez scoorde 21 doelpunten in de Eredivisie, maar dat werd vooral behaald in de eerste seizoenshelft.

''Het is te hopen dat clubs verder kijken dan alleen een fase waarin een spits niet scoort,'' vertelt Feyenoord-watcher Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. ''Ze kijken ook naar de periode waarin hij dat wel deed en de potentie. Dat tellen ze bij elkaar op en dan komt er een conclusie uit. Dan kan ik me niet voorstellen dat er geen clubs zijn die komende zomer een poging wagen om hem te gaan halen. Sterker nog, clubs zijn er al mee bezig.''

De statistieken van Gimenez spreken niet in het nadeel van de Mexicaan. ''Weet je wat ze zien als ze puur naar de statistieken kijken? Dat Gimenez keurig loopt volgens de zogenaamde expected goals. Op basis van alle kansen die hij dit seizoen heeft gekregen, had hij nu op 21 goals moeten staan en daar staat hij op. Wat dat betreft is er niets aan de hand. Alleen het is wel handig als je dat gelijkmatig verdeelt. Niet voor de winter alles scoort en daarna een stuk minder.''

Tottenham Hotspur
Gezien de berichtgeving vanuit de Engelse tabloids lijkt het er ook op dat clubs Gimenez niet links laten liggen. Tottenham Hotspur wordt de laatste dagen stevig gelinkt aan de spits van Feyenoord. Deze week zou er bij de Rotterdammers intern een overleg plaatsvinden tussen Christian Gimenez (vader en zaakwaarnemer van Santiago) om de interesse van de huidige nummer vier van de Premier League te bespreken.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties