Gimenez en Paixao voorkomen in de slotfase puntenverlies voor Feyenoord

Feyenoord heeft met pijn en moeite van FC Volendam weten te winnen. De Rotterdammers wisten het duel pas in de slotfase van de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na nederlagen tegen Atlético Madrid en PSV heeft de ploeg van trainer Arne Slot donderdagavond wel de drie punten in De Kuip weten te behouden, maar heeft het amper aan het zelfvertrouwen kunnen werken.

Feyenoord begon redelijk aan de wedstrijd en wist enkele grote kansen te creëren. Het was de man in vorm van de laatste weken, Quinten Timber, die het openingsdoelpunt wist te maken na iets meer dan tien minuten. Vervolgens hadden de Rotterdammers ruim tachtig procent van het balbezit, maar wisten ze niet uit te lopen tegen FC Volendam. Sterker nog, de bezoekers kwamen via Lequincio Zeefuik uit het niets op gelijke hoogte.

copyright proshots 23436531

Het niveau na de gelijkmaker was extreem matig en de opbouw was traag en slordig. Luka Ivanušec was onzichtbaar en ook Santiago Gimenez wist zijn stempel niet te drukken op het spel van Feyenoord. Eigenlijk wist geen enkele Feyenoorder uit te blinken. Het teleurstellende optreden van Feyenoord was voor trainer Arne Slot reden genoeg om na een uur in te grijpen en drie keer te wisselen. Ivanušec, Milambo en Lopez werden naar de kant gehaald. Paixao, Ueda en Zerrouki moesten het elftal van nieuwe energie voorzien.

Tijdens de slotfase van de wedstrijd werd ook Leo Sauer nog ingebracht. Minteh was zichtbaar teleurgesteld over zijn wissel. Met de nieuwe namen werd er gezocht naar het winnende doelpunt, dat ging echter moeizaam. FC Volendam verdedigde met man en macht de gelijke stand. Tien minuten voor tijd werd er opnieuw aanvallend gewisseld: Dilrosun kwam binnen de lijnen voor Geertruida, waardoor alleen Trauner en Hancko achterin stonden, met een blok daarvoor van Wieffer, Timber en Zerrouki.

Feyenoord leek op weg naar pijnlijk puntverlies, maar in de blessuretijd was daar toch Gimenez. De Mexicaan zat totaal niet in de wedstrijd en was eigenlijk volledig onzichtbaar. Bij een voorzet van Dilrosun was daar toch weer Gimenez, die wist binnen te koppen. Igor Paixao wist het duel te beslissen door de bal in een leeg doel binnen te schieten.

Gimenez en Paixao voorkomen in de slotfase puntenverlies voor Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties