Gimenez: ''Geen serieuze interesse, ik focus me op Feyenoord''

Santiago Gimenez lijkt geen uitgaande transfer te maken. De spits van Feyenoord bevestigt dat er geen serieuze interesse voor hem is. Gimenez werd in de wandelgangen gelinkt aan diverse Europese topclubs, maar inmiddels is de kans groot dat hij met de Rotterdammers de Champions League ingaat.

''Ik wil meer dan 29 doelpunten maken'', vertelt Gimenez in gesprek met RTV Rijnmond over zijn plannen met Feyenoord. ''Er is interesse, maar niks serieus zoals een aanbieding. Ik focus me op Feyenoord. Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik leg alles in de handen van God en we zullen zien wat er gebeurt. Als er een kans komt, dan zullen we het zien. Ik heb mijn ambitie, maar ik ben bij Feyenoord en heb een contract.''

De inmiddels ontslagen bondscoach van Mexico heeft aangegeven dat dit het moment is om een stap te maken voor Gimenez. De spits gaat hier niet in mee. ''Ik ga weer hetzelfde vertellen: de enige die weet of ik er klaar voor ben of niet, is God. Voor mij is dat alles. Hij bepaalt mijn toekomst en wanneer ik er klaar voor ben. Ik leg alles in Gods handen en wacht af.''

Gimenez heeft geen enkele moeite om zich te focussen op Feyenoord. ''Ik heb gesproken met Dennis en Brian en ze verteld dat ze zich geen zorgen om mij hoeven te maken. Ik ben honderd procent gefocust op Feyenoord. Afgelopen seizoen startte ik heel goed, daarna ging het steeds minder en minder. Als je niet scoort, dan gaat je zelfvertrouwen naar beneden. Het is ook een les geweest. Je moet blijven geloven in jezelf en blijven gaan. Het belangrijkste is om als team te winnen en te blijven vechten voor je ploeggenoten. Het is een les die ik heb geleerd."

Gimenez ontving in de eerste seizoenshelft veel complimenten en werd beoordeeld met een negen. De tweede seizoenshelft was minder, zo vindt Gimenez zelf ook. "Ik geef het een zes, want het was niet veel slechter dan een zes. Maar het was niet goed genoeg. We wonnen de beker, ik scoorde een paar goals. Ik had goede loopacties voor anderen om te scoren. Ik denk een zes."

Daar hou ik van

De eerste gesprekken met trainer Brian Priske verliepen goed. ''Ik ben er pas een week, maar het is een goede trainer. Na een week begrijp ik precies wat hij verwacht van een spits. Dat is een goed teken. De formatie, de tactiek, de manier van drukzetten en aanvallen zijn heel verschillend. De overeenkomsten zijn dat Slot en Priske van aanvallen houden, daar hou ik van.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties